Investitorii cu multi bani sunt tratati regeste
Data publicarii: 28-06-2007 | AfaceriPe piata de capital din Romania se face diferenta intre investitorii individuali, noteaza Curierul National. Cu cat ai mai multi bani de investit, cu atat societatile de servicii de investitii financiare te trateaza mai bine, respectiv cu comisioane mai mici, negociabile, asistenta in toate investitiile, diferite rapoarte si analize asupra pietei de capital etc. Si investitorii individuali mai mici au parte de asistenta si atentie, dar nu chiar atat de multa, precum cei de pe partea cealalta a baricadei. Societatile de servicii de investitii financiare detin oferte diferite care sunt aplicate in functie de tipul de investitor.
"Pentru clientii mari si foarte mari se negociaza toti parametrii serviciului: comision, raportare, analiza, consultanta", a declarat Razvan Pasol, director Intercapital Invest.
"Serviciile solicitate de investitorii mai mari sunt mult mai pretentioase. Cele mai solicitate sunt departamentele de analiza ale societatilor de brokeraj. Acestea trebuie sa ofere investitorilor analize complexe ale companiilor listate tocmai pentru ca acestia sa poata lua decizii de cumparare sau vanzare in deplina cunostinta de cauza si transparenta. Un alt element definitoriu in relatia unei societati de brokeraj cu un investitor este chiar brokerul, cel care va sti sa ii tina la curent cu toate noutatile si operatiunile ce vizeaza si influenteaza companiile listate la Bursa", a declarat Mihai Chisu, Egnatia Securities.
Superoferta: analize detaliate si modele complexe de analiza financiara
Astfel, pentru un investitor de tip speculativ societatile de brokeraj au tot interesul de a oferi un comision mic pentru a-i facilita posibilitatea de a tranzactiona la termene scurte de timp. "De asemenea, in functie de valoarea investita se poarta negocieri ale comisioanelor de tranzactionare. Astfel, investitorul cu mai multi bani, care de regula are potenta financiara si tranzactioneaza des, va beneficia de comisioane mai reduse. In plus, va solicita analize detaliate ale companiilor, motiv pentru care este imperios necesar ca ofertele facute unor astfel de investitori sa cuprinda si modele complexe de analiza financiara", mai spune Chisu.
"De exemplu, daca vine la mine un investitor cu 1 milion de euro, tentatia este de a-i da un comision mai mic, ceea ce este si normal. In acordarea comisionului se pleaca de la suma initiala, dar acum depinde si de rulajul lunar pe care il face. Si in functie de acest rulaj putem negocia comisionul. Majoritatea rulajelor depind si de serviciile pe care le ofera SSIF unui investitor", ne-a explicat Mihai Chisu.
Pentru ca un investitor individual sa realizeze cat mai multe rulaje, societatile de servicii de investitii financiare trebuie sa le puna la dispozitie anumite analize mult mai elaborate, cat si asistenta in tot ceea ce fac.
Integral in Curierul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii