GTZ: Banii din fondurile europene vor fi luati de marile firme
Data publicarii: 26-06-2007 | EconomieFondurile structurale vor fi accesate de catre proiectele firmelor puternice, iar firmele mici si mijlocii vor castiga si ele de urma faptului ca vor deveni furnizori pentru cei mari, a declarat coordonatorul de programe al GTZ, Wienfried Senker, unul din autorii studiului "100 de zile in Europa".
"Cei mai multi bani vor veni pe infrastructura, iar aceste proiecte vor fi luate de firmele mari, urmand ca IMM-urile sa castige si ele pentru ca vor fi furnizorii acestora. In acest fel nu se vor pierde banii veniti de la Uniunea Europeana", a spus Senker.
Directorul general al Autoritatii de Management pentru Cadrul de Sprijin Comunitar din Ministerul Economiei si Finantelor, Razvan Cotovelea, a declarat ca "problema nu va fi ca firmele romanesti nu vor putea accesa fondurile structurale, pentru ca acest lucru nu este greu, ci implementarea lor va fi dificila". El a adaugat ca Romania trebuie sa fie foarte atenta la returnarea de TVA, pentru a evita greseala altor tari, care s-au vazut nevoite sa inapoieze miliarde de euro din aceasta cauza.
Razvan Cotovelea le-a mai transmis pe intreprinzatorii romani sa fie atenti, "deoarece Comisia Europeana nu este un ONG cu care sa te intelegi. E un mamut de 10.000 de oameni, cu reguli foarte stricte, iar daca nu negociezi bine, vei pierde", a spus el.
Conform studiului CNIPMMR, mai putin de jumatate din intreprinderile mici si mijlocii din Romania vor sa acceseze fonduri structurale, reprezentand o pondere de 46,26%. Studiul mai arata ca 31,41% dintre intreprinzatori sunt in stadiul de informare cu privire la aceste fonduri, 9,93% dintre acestia asteapta ca fondurile sa devina operationale, iar 2,46% dintre firmele care au participat la sondaj au contactat o firma de consultanta sau un patronat pentru a primi sprijin. In faza de elaborare a proiectului sunt 2,29% dintre intreprinzatori.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des