Romanii dau mai multi bani pe concedii
Data publicarii: 25-06-2007 | TurismSalariatii din anumite companii isi iau si cate o luna de vacanta, varianta preferata fiind cea all inclusive, in afara tarii, noteaza Evenimentul Zilei. Romanii aloca un buget din ce in ce mai mare concediului din sezonul estival si, spre deosebire de alti ani, isi permit mai multe zile de concediu, sustin specialistii din turism.
Salariatii care isi prelungesc vacantele pana la trei saptamani sau o luna lucreaza in domenii precum publicitate, presa - reviste, call-center, confectii. Angajatii romani prefera tot mai mult sa-si ia liber de la serviciu in lunile iulie si august. Totodata, ei aleg mijloace rapide de transport pentru a se deplasa spre destinatia de vacanta.
La inceputul sezonului, pachetele cu autocarul au fost mai putin populare spre deosebire de anii trecuti, clientii optand pentru ofertele tip all inclusive, cu preturi ce pornesc de la 500 de euro de persoana.
"Suma de bani de care dispun romanii pentru concediu a crescut cu circa 10% fata de anul trecut. In medie, acestia cheltuiesc de la 400 la 500 de euro de persoana pentru un pachet turistic", spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Agentiilor de Turism (ANAT).
In top: Grecia, Bulgaria si Turcia
Litoralul romanesc a insemnat, cel putin deocamdata, inghesuiala in Mamaia, in timp ce statiunile bulgaresti nu au avut succesul asteptat.
Doritorii inca mai pot gasi locuri la alegere la vecini, ceea ce anul trecut, in aceeasi perioada, era deja foarte dificil. Marea surpriza a sezonului este Turcia, cea mai bine vanduta oferta de la inceputul verii.
Operatorii spun ca, fiind o destinatie accesibila in special cu avionul, rezervarile au trebuit sa fie facute din vreme - dintre turistii care si-au cumparat deja vacanta, aproximativ 35% au ales Turcia.
Oficialii ANAT estimeaza ca, pe durata intregului sezon, doar 15% din numarul de turisti vor pleca in Turcia, cele mai aglomerate perioade fiind in iulie si august, Grecia si Bulgaria, destinatii mai ieftine si mai apropiate, unde oamenii se pot duce si pe cont propriu sau cu masina personala. Astfel, rezervarile se pot face si cu cateva zile inainte.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii