Romanii dau mai multi bani pe concedii
Data publicarii: 25-06-2007 | TurismSalariatii din anumite companii isi iau si cate o luna de vacanta, varianta preferata fiind cea all inclusive, in afara tarii, noteaza Evenimentul Zilei. Romanii aloca un buget din ce in ce mai mare concediului din sezonul estival si, spre deosebire de alti ani, isi permit mai multe zile de concediu, sustin specialistii din turism.
Salariatii care isi prelungesc vacantele pana la trei saptamani sau o luna lucreaza in domenii precum publicitate, presa - reviste, call-center, confectii. Angajatii romani prefera tot mai mult sa-si ia liber de la serviciu in lunile iulie si august. Totodata, ei aleg mijloace rapide de transport pentru a se deplasa spre destinatia de vacanta.
La inceputul sezonului, pachetele cu autocarul au fost mai putin populare spre deosebire de anii trecuti, clientii optand pentru ofertele tip all inclusive, cu preturi ce pornesc de la 500 de euro de persoana.
"Suma de bani de care dispun romanii pentru concediu a crescut cu circa 10% fata de anul trecut. In medie, acestia cheltuiesc de la 400 la 500 de euro de persoana pentru un pachet turistic", spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Agentiilor de Turism (ANAT).
In top: Grecia, Bulgaria si Turcia
Litoralul romanesc a insemnat, cel putin deocamdata, inghesuiala in Mamaia, in timp ce statiunile bulgaresti nu au avut succesul asteptat.
Doritorii inca mai pot gasi locuri la alegere la vecini, ceea ce anul trecut, in aceeasi perioada, era deja foarte dificil. Marea surpriza a sezonului este Turcia, cea mai bine vanduta oferta de la inceputul verii.
Operatorii spun ca, fiind o destinatie accesibila in special cu avionul, rezervarile au trebuit sa fie facute din vreme - dintre turistii care si-au cumparat deja vacanta, aproximativ 35% au ales Turcia.
Oficialii ANAT estimeaza ca, pe durata intregului sezon, doar 15% din numarul de turisti vor pleca in Turcia, cele mai aglomerate perioade fiind in iulie si august, Grecia si Bulgaria, destinatii mai ieftine si mai apropiate, unde oamenii se pot duce si pe cont propriu sau cu masina personala. Astfel, rezervarile se pot face si cu cateva zile inainte.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice