Uniunea Europeana vrea sa-si educe financiar cetatenii
Data publicarii: 25-06-2007 | Finante-BanciPentru foarte multe persoane un credit, o pensie sau chiar utilizarea unui card, reprezinta o ecuatie cu multe necunoscute. Si este normal sa fie asa. Insa utilizarea acestor elemente ale lumii moderne ar usura viata multora dintre noi. Secretul sta evident in informare. Bineinteles ca informarea nu face totul, de exemplu, pentru a obtine unui credit nu este suficient sa afli de existenta lui, criterile de eligibilitate sunt altele, dar sunt multe lucruri pe care consumatorul obisnuit ar trebui sa le stie.
In prezent, Comisia Europeana (CE) reexamineaza piata unica pentru a se asigura ca politicile sale sunt adaptate secolului XXI. Raportul intermediar catre Consiliul European de primavara defineste noua abordare cu privire la utilizarea instrumentelor pietei interne, concentrandu-se asupra cresterii bunastarii consumatorului, potrivit datelor CE. In pofida progreselor semnificative din ultimii ani, de concretizare a unei pietei unice pentru serviciile financiare, studiile au demonstrat ca integrarea serviciilor financiare cu amanuntul pare a nu-si fi atins inca potentialul, iar competitia pare insuficienta in anumite domenii. Bazandu-se pe Cartea Alba a Comisiei privind serviciile financiare 2005-20102, pe rezultatele anchetei sectoriale a Comisiei cu privire la serviciile bancare cu amanuntul si pe raportul intermediar privind asigurarile comerciale, Cartea verde isi propune sa consolideze si sa aprofundeze modul in care intelegem problemele intampinate de consumatori si industrie in domeniul serviciilor financiare cu amanuntul si sa stabileasca domeniul de aplicare si posibilele obstacole pentru viitoare initiative in acest domeniu.
Mai exact, serviciile financiare cu amanuntul la care se refera aceasta Carte Verde sunt: conturile curente, platile, creditele personale, ipotecile, economiile, pensiile, investitiile si produsele de asigurari, atunci cand sunt oferite consumatorilor individuali, inclusiv micilor investitori. Aceste produse sunt esentiale pentru viata de zi cu zi a cetatenilor UE, prin faptul ca incearca sa faciliteze participarea lor deplina la activitatea economica, sa le ofere posibilitatea de a planifica pe termen lung si sa ii protejeze in situatii imprevizibile.
Integral in Curentul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice