CFR introduce vagoane business pentru trenurile care fac legatura cu litoralul
Data publicarii: 22-06-2007 | TurismCFR Calatori va introduce, incepand cu 22 iunie, vagoane de tip business class pentru trenurile Intercity de pe ruta Bucuresti Nord -Constanta si retur, iar pretul unui bilet va fi cuprins intre 81 si 91 lei, se arata intr-un comunicat remis de compania feroviara.
Astfel, vagoanele business vor circula in componenta trenurilor intercity Bucuresti Nord -Constanta, cu plecare din Bucuresti Nord la ora 07.16 si cu sosire in Constanta la ora 11.48, Constanta - Bucuresti Nord, cu plecare din Constanta la ora 18.01 si cu sosire in Bucuresti Nord la ora 22.53, Bucuresti Nord - Constanta, cu plecare din Bucuresti Nord la ora 13.20 si cu sosire in Constanta la ora 18.13 si Constanta - Bucuresti Nord, cu plecare din Constanta la ora 07.05 si cu sosire in Bucuresti Nord la ora 12.05.
"Incepand cu data de 22 iunie se va extinde seviciul business si pe relatia Bucuresti Nord - Constanta si retur. Operatorul feroviar de calatori vine astfel in intampinarea exigentelor clientilor sai in ceea ce priveste noile cerinte de transport si comunicare", se mai spune in comunicat.
In functie de dotari, serviciul business este de doua tipuri standard si standard exclusive. Pretul unui bilet la clasa business exclusive va fi de 91 lei, iar la standard 81 lei.
Vagoanele business sunt introduse in trenurile de lung parcurs. Modernizarile au fost realizate in atelierele CFR Grivita. Acestea ofera facilitati care nu exista la vagoanele intercity de clasa I, iar dotarile constau fotolii confortabile din piele pentru serviciul exclusiv si din plus pentru serviciul standard, in monitoare video cu diagonala de 51 de centimetri pentru pasageri, modul pentru casti cu patru canale audio, acces wireless la internet, display-uri montate in spatarele scaunelor pe care se pot urmari programe video si instalatii de climatizare. Vagoanele dispun si de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, existand lifturi pentru usurarea accesului in vagon si in grupul sanitar special dotat. De asemenea, vagoanele business au baruri cu frigidere, cuptoare cu microunde si expresoare de cafea.
CFR Calatori a introdus in luna decembrie trei vagoane business pe rutele Bucuresti-Cluj Napoca, Bucuresti-Oradea si Bucuresti-Timisoara si retur, existand un al patrulea vagon de acelasi tip folosit ca rezerva. Directorul de marketing al companiei, Adrian Vlaicu, a declarat la inceputul anului ca preturile pentru serviciul business nu sunt foarte mari, insa clasa business se adreseaza omului rafinat care isi doreste un confort ridicat si servicii de calitate, celui care isi doreste sa lucreze in timpul calatoriei sau sa asculte muzica la casti intr-un cadru linistit, mai exact omului de afaceri. Reprezentantii CFR Calatori au precizat ca valoarea investitiei a fost intre 450.000 si 500.000 de euro pentru un vagon.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii