ANRCTI propune masuri privind interconectarea retelei RCS & RDS cu alti operatori
Data publicarii: 21-06-2007 | IT&CAutoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) intentioneaza sa impuna societatii RCS & RDS un set de obligatii legate de interconectarea cu alti operatori, a anuntat joi presedintele ANRCTI, Dan Georgescu. "Obligatiile propuse privesc publicarea tarifelor si adreselor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea, cu termene clare pentru finalizarea negocierilor si implementarea contractelor, precum si impunerea unui tarif maxim de terminare a apelurilor in reteaua RCS & RDS", a declarat Dan Georgescu.
Conform proiectului de decizie al ANRCTI compania RCS & RDS nu va putea cere mai mult de 1,15 euro centi/minut fara TVA, pentru terminarea la puncte fixe a apelurilor in cadrul serviciului de interconectare.
Adoptarea acestor decizii are loc in urma unor sesizari primite de ANRCTI din partea unor furnizori de servicii si comunicatii telefonice, potrivit lui Georgescu. ANRCTI a primit numeroase plangeri din partea utilizatorilor finali, care au reclamat faptul ca nu pot apela utilizatorii retelei RCS & RDS sau nu pot fi apelati de utilizatorii acestei retele.
Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare va fi de doua luni de la data primiirii de catre RCS & RDS a unei cereri in acest sens. Acordurile de interconectare cu RCS & RDS vor trebui implementate in maximum trei luni de la data incheierii acordurilor.
ANRCTI a trimis joi Comisiei Europene si Autoritatilor Nationale de Reglementare din celelalte state membre ale UE proiectul de decizie. Organismele notificate vor putea transmite comentarii si observatii cu privire la acest proiect pana la data de 23 iulie.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des