Orange Romania lanseaza serviciile 3,5G
Data publicarii: 21-06-2007 | IT&COrange Romania a lansat joi serviciile 3,5G (cunoscute si ca 3G+ sau HSDPA), disponibile de luni pentru clientii din zece orase, marind viteza de transfer de date la 3,6 Mbps, iar pana la sfarsitul anului le va extinde in toate orasele resedinta de judet, au spus oficialii companiei.
Serviciul se adreseaza in principal utilizatorilor care acceseaza internetul prin carduri de date pentru laptopuri si prin modemuri USB pentru computere desktop. Abonatii actuali ai serviciului 3G pot opta pentru trecerea la 3G+, la acelasi pret al abonamentului ca mai inainte, caz in care Orange Romania va schimba gratuit in primele doua luni cardurile de date si modemurile USB 3G/EDGE pentru clientii din cele zece orase. Clientii Orange pot de asemenea opta sa foloseasca in continuare tehnologia 3G, beneficiind de tarife mai mici.
Serviciul 3G+ va fi disponibil in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Craiova, Iasi, Oradea, Galati, Ploiesti, precum si in principalele statiuni montane, potrivit companiei. De asemenea, serviciile 3G+ vor fi disponibile si in roaming in 25 de tari europene.
Pana la sfarsitul anului, Orange Romania va mari viteza de descarcare a datelor la 7,2 Mbps, iar reteaua va fi ridicata la nivelul 3,75G, prin introducerea tehnologiei HSUPA, care va permite viteze de incarcare a datelor de 1,8 Mbps.
Serviciul 3G al Orange Romania numara in prezent 400.000 de clienti. Compania isi propune dublarea numarului de clienti 3G pana la sfarsitul anului, potrivit directorului comercial Thierry Millet.
Orange a lansat serviciile 3G in iunie 2006. Tranzitia catre 3,5G a inceput in anul 2005, cand Orange a introdus tehnologia de transfer de date EDGE (numita si 2,75G).
Tehnologia 3,5G (cunoscuta si sub numele de 3G+ sau HSDPA) ofera viteze teoretice de descarcare de fisiere de pana la sapte ori mai mari decat 3G, pana la un maximum posibil de 14 Mbps. La nivel mondial, exista aproape o suta de retele 3,5G. Cele mai multe retele existente ofera viteze de transfer de 3,6Mbps, un numar mai redus de retele oferind viteze de 7,2Mbps. O singura retea 3,5G din lume ofera viteze de pana la14Mbps.
Tehnologia 3,75G reprezinta o imbunatatire a retelei care permite viteze de incarcare (upload) teoretice de maximum 5.76Mbps.
Compania de servicii de telefonie mobila Orange este lider de piata in Romania cu peste 8,2 milioane de clienti la sfarsitul primului trimestru al anului 2007. Orange face parte din grupul France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, care are aproape 160 milioane de clienti pe cinci continente.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman