Banca Transilvania vrea sa-si urce activele cu 47% in 2007
Data publicarii: 21-06-2007 | Finante-BanciBanca Transilvania intentioneaza sa isi majoreze activele cu 47% in acest an fata de nivelul atins in 2006, pana la 3,50 miliarde euro, prin extinderea portofoliului de credite si sa investeasca 48,6 milioane euro, arata un raport al bancii, publicat, miercuri, in Monitorul Oficial.
"Ne propunem o crestere a activelor de peste 1,47 ori fata de nivelul in registrat in 2006, pana la 3,5 miliarde euro. In structura activelor, creditele vor avea o pondere de 63%, adica o crestere de 1,52 ori. In ceea ce priveste structura pasivelor proiectate pe anul 2007 s-a avut in vedere o crestere a resurselor atrase de la clientela nebancara de 1,58 ori si va avea o pondere in toal pasive de aproximativ 75,15%, o crestere a imprumuturilor pe termen lung de 1,21 ori, precum si o crestere a capitalurilor proprii de 1,39 ori", se mentioneaza in raportul administratorilor Bancii Transilvania.
Banca vrea sa aloce in acest an 48,6 milioane euro pentru investitii, din care 35,6 milioane euro sunt investitiile bancii si 13 milioane euro sunt investitii in subsidiare.
Administratorii bancii vad o crestere a portofoliului de credite cu 52% fata de cel de anul trecut. Banca Transilvania vrea, de asemenea, sa dechida 100 sucursale si agentii in acest an, in plus fata de cele 341 unitati pe care banca le avea la sfarsitul anului trecut si spera ca numarul de carduri emise sa creasca la 1,05 milioane fata de 893.677 anul trecut.
Banca Transilvania si-a planificat sa isi imbunatateasca sistemul de carduri, sa asigure un contact permanent cu clientii prin call center, precum si o solutie electronica pentru scanarea si procesarea instrumentelor de debit (cecuri si bilete la ordin). Investitiile bancii pe acest an vizeaza si implementarea si aplicarea sistemului Basel II si alinierea la Standardele Internationale de Contabilitate si Raportare Financiara. Banca Transilvania se asteapta ca numarul clientilor sai activi sa creasca, in acest an, la un milion.
Administratorii Bancii Transilvania au propus actionarilor acesteia sa aduca noi aporturi in forma baneasca la capitalul social in valoare de 39,33 milioane lei, in plus fata de majorarile din profitul net.
Banca Transilvania estimeaza ca profitul sau brut va creste la 160 milioane lei in acest an, de la 132,52 milioane lei cat a realizat in 2006.
In proiectarea indicatorilor pe anul 2007, banca a luat in considerare o rata medie a inflatiei de 5%, un curs valutar de 3,40 lei/euro, respectiv de 1,26 dolari/euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani