Noua generatie Mazda2 va intra pe piata romaneasca in octombrie
Data publicarii: 19-06-2007 | AutoProducatorul japonez Mazda va lansa, in octombrie, pe piata romaneasca, cea de-a treia generatie a modelului de clasa mica, Mazda2, masina care va costa incepand de la 9.990 de euro, cu toate taxele incluse, anunta un comunicat al companiei. Mazda2, mezinul gamei producatorului nipon in Europa, model care in Japonia se numeste Demio, vine cu un design nou si un aspect mai sportiv fata de predecesorul sau aflat in prezent pe piata.
Noua generatie Mazda2 este cu patru centimetri mai scurta decat precedenta si, in medie, cu 100 de kilograme mai usoara. Modelul va fi disponibil in doua variante de motorizare pe benzina, de 1,3 litri cu versiunile de 75 si 84 cai putere si 1,5 litri - 103 cai putere. Ulterior va fi lansata si o varianta diesel. In Romania, preturile incep de la 9.990 euro cu toate taxele incluse, pentru versiunea cu motor de 75 de cai.
Compania a prezentat Mazda 2 in premiera la salonul auto de la Geneva, in primavara. Noua generatie este produsa in Japonia, la Hiroshima, in timp ce generatia precedenta era produsa la fabrica Ford din Valencia (Spania).
Prima generatie Mazda2 a aparut pe piata in 1996, iar a doua si-a facut debutul in 2002. In ultimii zece ani pe plan mondial s-au vandut aproximativ un milion de unitati din cel mai mic model european al Mazda. Pentru a treia generatie, producatorul japonez estimeaza vanzari pe piata europeana de 10.000 unitati in 2007 si de 70.000 unitati in 2008.
Mazda estimeaza ca va vinde, anul acesta, 1.250 de masini in Romania, de peste trei ori mai mult decat in 2006, si previzioneaza ca, peste trei ani, va avea 1,7% din piata masinilor de import, dupa ce in 2006 a avut 0,3%.
Japonezii estimeaza ca vor incheia anul 2007 cu o cota de 1,2 - 1,4% din piata masinilor de import in Romania, tara pe care o considera ca avand cel mai mare potential de crestere din regiune.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman