Cea mai moderna si mai controversata cladire din lume
Data publicarii: 15-06-2007 | InternationalUna dintre cele mai controversate cladiri din lume, National Grand Theatre din Beijing, a fost prezentata astazi publicului. Lucrarile la cladirea proiectata special pentru Jocurile Olimpice care vor fi organizate in capitala Chinei in 2008, vor fi terminate abia in luna octombrie.
National Grand Theatre din Beijing, proiectat de arhitectul francez Paul Andreu, sfideaza, la prima vedere, orice lege a fizicii. La exterior, are forma unei cupole, iar cea mai mare parte a cladirii se afla in subteran, unde se afla sala de opera cu sase mii de locuri, o sala de concerte si una de teatru.
Intrarea se face prin-un pasaj subteran pentru ca teatrul este inconjurat de un lac artificial, care are o suprafata de 36 de mii de metri patrati. La constructia sa au fost folosite peste sase mii de metri patrati de oglinda, care acopera tot exteriorul.
Pentru constructori una dintre cele mai mari provocari a fost saridice o cladire care exista mai mult in subteran intr-o zona foarte des vizata de cutremure si unde panza freatica se afla la numai cativa metri adancime.
Locul ales pentru amplasarea acestei cladiri a fost incojurat de controverse. Pentru ca se afla in apropierea Pietei Tienanmen, autoritatile comuniste de la Beijing l-au obligat pe arhitect sa o reproiecteze, astfel incat sa nu fie mai inalta decat celelalte constructii din zona, pentru ca ar fi fost un act de sfidare a traditiilor chineze.
De asemenea, multi localnici sustin ca National Grand Theatre este o cladire mult prea moderna si indrazneata pentru a fi amplasata in apropierea orasului interzis din capitala Beijing.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman