Credit Europe Bank a atras 110 milioane euro de la 14 banci
Data publicarii: 14-06-2007 | Finante-BanciCredit Europe Bank, fosta Finansbank Romania, a atras de la 14 banci din strainatate un imprumut sindicalizat de 110 milioane euro, pe care il va folosi pentru sustinerea activitatii de creditare si pentru dezvoltarea bancii, a informat joi banca.
Sindicalizarea a fost lansata initial pentru 60 milioane euro, insa a fost suprasubscrisa pana la suma de 110 milioane euro.
Pentru Credit Europe Bank este a cincea facilitate de credit sindicalizat, care are o maturitate de doi ani si are ca scop "sustinerea activitatii de creditare si dezvoltare a Credit Europe Bank Romania", potrivit oficialilor bancii. Dobanda pe care o va plati Credit Europe Bank este variabila, fiind cu 0,90% peste rata medie a dobanzii oferite pe piata interbancara europeana pentru depozitele la termen in euro (Euribor).
Creditul sindicalizat este acordat de 14 banci din strainatate, iar a ranjorii facilitatii sunt Alpha Bank AE, Mashreqbank PSC si Raiffeisen Zentralbank österreich Aktiengesellschaft. Coaranjorii imprumutului sunt Standard Bank PLC si Vakif Bank International AG, iar ceilalti aranjori sunt A merican Express Bank, Commerzbank, Wachovia Bank si National Association.
Managerii principali ai facilitatii de credit sunt Doha Bank, LRP Landesbank Rheinland - Pfalz si National Bank of Greece (NBG), iar celelalte banci participante sunt A tlantic Forfaitierungs, National Bank of Egypt si WGZ Bank.
Agentul care a facilitat tranzactia este subsidiara din Londra a grupului financiar grec Alpha Bank.
Imprumutul sindicalizat de 110 milioane euro este al cincilea atras de Credit Europe Bank. In octombrie 2004, Finansbank Romania a incheiat primul acord sindicalizat pentru 15 milioane euro, in octombrie 2005 a fost semnat un alt acord pentru 55 milioane euro, in iunie 2006 a mai fost atras un imprumut de 60 milioane euro, iar in decembrie 2006 a fost aranjat un "club loan" in valoare de 45 milioane euro.
La sfarsitul lunii martie 2007, portofoliul de credite al Credit Europe Bank a ajuns la 530 milioane euro, in conditiile in care activele erau de 815 milioane euro, potrivit oficialilor bancii. La finalul anului trecut, imprumuturile acordate de banca insumau 447 milioane euro.
Credit Europe Bank (fosta Finansbank Romania) avea, la sfarsitul anului 2006, active de 2,38 miliarde lei (703,9 milioane euro) si controla 1,38% din piata bancara romaneasca, arata datele bancii centrale. Planurile bancii prevad cresterea cotei de piata pana la 2% la sfarsitul acestui an, prin extinderea retelei si lansarea de noi produse.
Actionarul majoritar al Credit Europe Bank este Fiba International Holding NV, parte a grupului financiar turc Fiba, care detine 89,80% din actiunile bancii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani