De unde luam credit pentru achizitionarea unui autoturism
Data publicarii: 14-06-2007 | Finante-BanciCum piata auto creste foarte rapid iar numarul amatorilor de credite pentru o masina noua urca luna de luna, incercam sa le oferim o mana de ajutor. Acesta se materializeaza intr-o analiza al carui scop este gasirea celei mai rentabile metode de finantare in cazul achizitionarii unui automobil nou, cu un avans de 50%, noteaza Curentul.
Am ales un model Renault, nici prea ieftin nici prea scump si am calculat ce se intampla daca am accepta finantare de la dealer, si respectiv daca am accesa un credit pentru nevoi personale sau unul special auto. Pretul modelului ales, cu motorizare 1,4 16V, cu 100 CP si o dotare standard, ajunge la 12.059 euro. Am considerat ca avem deja un avans de 50% iar pe cale de consecinta imprumutul necesar ar fi de 6.030 euro. De asemenea, consideram ca veniturile familiei ne permit sa accedem la o finantare pe cinci ani.
Ofertele speciale auto, cele mai bune
Astfel, cu o rambursare in cinci ani, prin intermediul finantarii primite din partea companiei companiei (asigurata de o institutie financaira nebancara inregistrata la BNR), rata lunara este de 128 euro, iar suma totala de rambursat este de 7.680 euro.
In cazul bancilor, daca dorim sa avem libertate totala de optiune si accesam un credit pentru nevoi personale, cea mai buna varianta este oferita de Unicredit Tiriac Bank, cu o rata lunara de aproximativ 131 euro si o suma totala de rambursat de 7.725 euro. Exista practic ofertele a 14 banci contorizate de portalul financiar finzoom.ro, care acopera cerintele noastre. In consecinta, creditul pentru nevoi personale este mai putin util pentru achizitionarea unei astfel de masini noi, decat varianta prezentata de companie, atat in ceea ce priveste rata lunara cat si cat si in cazul sumei totale de rambursat.
Nu la fel stau lucrurile comparand varianta de finantare a companiei cu aceea a creditelor auto. Dintre cele doua variante aflate la extremitatile clasamentului, cea mai atractiva pare a fi cea a Casei de Economi si Consemnatiuni (CEC), cu o suma de rambursat de 7.375 euro si o rata lunara de circa 122 euro. La capatul celalalt al clasamentului, se afla Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) cu o suma de 8.630 euro de rambursat si o rata lunara de aproximativ 143 euro.
Integral in Curentul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des