Romania ocupa locul 33 ca atractivitate pentru serviciile de outsourcing
Data publicarii: 14-06-2007 | AfaceriRomania ocupa anul acesta locul 33 din punct de vedere al atractivitatii serviciilor de externalizare a proceselor de business (BPO), in scadere cu noua locuri fata anul 2005, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta A.T. Kearney.
Pentru stabilirea clasamentului au fost luati in considerare trei indicatori: atractivitatea financiara, disponibilitatea resurselor umane si calitatea mediului de afaceri. In ceea ce priveste criteriul financiar, Romania a ocupat locul 19 la nivel mondial, fiind depasita in Europa Centrala si de Est doar de Bulgaria. Din punctul de vedere al disponibilitatii resurselor umane, tara noastra ocupa locul 45 in lume. Romania ocupa locul 30 in ceea ce priveste calitatea mediului de afaceri fiind pe ultima pozitie intre tarile din Europa Centrala si de Est, din cauza infrastructurii deficiente.
Romania are o piata relativ mica de externalizare a proceselor de business (BPO), dar si o forta de munca redusa, cu toate ca dispune de un nivel educational ridicat si de bune competente lingvistice, se arata in studiul intitulat "Strategii si oportunitati pe pietele internationale de servicii".
Pe primele trei locuri din punct de vedere al atractivitatii serviciilor de externalizare a proceselor de business se numara India, China si Malaezia. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Tailanda, Brazilia, Indonezia si China. Slovacia si Bulgaria si-au mentinut potentialul de crestere. Punctajul obtinut de Ungaria si Cehia a fost mai mic decat in 2005.
Gradul de competitivitate al celor 40 de tari care au facut obiectul studiului a sporit in 2006, reflectand cresterea pietei la nivel global.
A.T. Kearney este una dintre cele mai mari firme internationale de consultanta manageriala, cu 47 de birouri in peste 30 de tari. Compania a intrat pe piata din Romania la inceputul lunii martie.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des