CSA a sanctionat firma de asigurari Unita, fara sa suspende conducerea
Data publicarii: 13-06-2007 | Finante-BanciComisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus unele sanctiuni si a propus un program de remediere a deficientelor constatate la compania Unita, dar nu se pune problema impunerii unui regim de supraveghere sau a suspendarii conducerii, a spus Dan Constantinescu, membru in CSA. "In urma controlului sunt stabilite modalitati de remediere, termene de remediere si un responsabil din partea conducerii, iar daca acestea nu sunt respectate conducatorii societatii de asigurari urmeaza sa fie sanctionati", a spus Constantinescu.
El a precizat ca la Unita este vorba despre un control de fond, care se refera la toata activitatea companiei din ultimii doi ani. "O parte din deficiente au fost deja rezolvate in timpul controlului, iar neregulile intalnite nu sunt de natura sa conduca la supraveghere sau administrare speciala a societatii. A fost un control ca oricare altul care s-a incheiat cu observatii, sanctiuni si un program de masuri care trebuie respectat. Sanctiunile nu sunt atat de dramatice incat sa conduca la suspendarea conducerii", a continuat Constantinescu.
Reprezentantul CSA a mai spus ca anual sunt efectuate peste 20 de controale de fond la societatile de asigurari, care au in vedere intreaga activitate a acestora.
Actionarii majoritari ai Unita SA Bucuresti este societatea romaneasca Omniasig SA cu o participatie de 55,0013% din actiuni si societatea austriaca Wiener Stadtische Versicherung AG Viena Insurance Group, care detine 44,9979% din actiuni.
Unita este membra a Vienna Insurance Group, ca si Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Grupul austriac detine 99,99% din actiunile Unita. Compania a inregistrat, in 2005, un profit net de 283.641 lei si venituri totale de 381,19 milioane lei.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des