Omniasig Pensii Private, avizata sa intre pe piata
Data publicarii: 13-06-2007 | AfaceriOmniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat a primit, marti, avizul din partea Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a anuntat marti CSSPP. Cateva mii de persoane si-au aratat deja interesul de a lucra ca agenti de marketing pentru societatea Omniasig Pensii Private, deoarece pot obtine si peste o mie de euro pe luna, in functie de numarul de contracte incheiate, a declarat directorul societatii, Cristina Nitescu.
"In acest moment suntem in discutii cu potentialii agenti de marketing", a precizat Nitescu. Ea a mentionat ca agentii vor fi remunerati in functie de numarul de contracte si astfel pot ajunge la un salariu lunar de 500 de euro, 1.000 de euro si chiar mai mult.
Investitia TBI Holding si Omniasig pe piata romaneasca de pensii private depaseste 10 milioane de euro, iar reteaua proprie de vanzari urmeaza sa ajunga la aproximativ 10.000 agenti.
Omniasig Pensii Private tinteste10% din piata pensiilor obligatorii si doreste sa atraga 350.000 de clienti pentru pilon II, respectiv 20.000 - 30.000 pentru fondul de pensii facultiv (pilon III), in primul an de activitate.
Omniasig a depus actele pentru infiintarea noii firme Omniasig Pensii Private pe data de 10 mai, care va administra fonduri de pensii pe pilonii II si III si tinteste locul trei intr-un clasament al administratorilor de fonduri.
Potrivit legii, procesul de autorizare a unui administrator are doua etape si anume: autorizarea de constituire ca societate de pensii si autorizarea ca administrator al unui fond de pensii administrat privat. In aceste conditii, o societate de pensii nu va putea administra un fond de pensii administrat privat fara decizia de autorizare de administrare emisa de catre CSSPP, potrivit datelor publicate de CSSPP.
O societate de pensii trebuie sa indeplineasca unele conditii generale pentru obtinerea autorizarii. Aceasta trebuie sa se constituie sub forma unei societati pe actiuni, sa aiba ca obiect unic de activitate administrarea fondurilor de pensii si, optional, furnizarea de pensii private, iar denumirea societatii de pensii sa contina obligatoriu sintagma "fond de pensii".
Capitalul social trebuie sa fie reprezentat prin actiuni emise de societatea de pensii, care sunt nominative, nu pot fi transformate in actiuni la purtator si nu pot fi actiuni preferentiale. Participatia cumulata a persoanelor fizice nu trebuie sa depaseasca 5% din capitalul social al societatii de pensii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii