Miliardarii cumpara planeta ca s-o salveze
Data publicarii: 12-06-2007 | InternationalFondatorul companiei de confectii Esprit, un inrait ecologist, preia teritorii intinse ca sa evite distrugerea lor, noteaza Adevarul. Douglas Tompinks este multimiliardar si e dispus sa-si cheltuiasca banii salvand padurile si junglele planetei. Pana acum a achizitionat aproape toata Patagonia, o imensa padure cu lacuri din Canada si zona mlastinoasa din nord-vestul Argentinei. El se declara gata sa cumpere si alte zone aflate in pericol, informeaza cotidianul "The Scotsman".
Unii spun ca Douglas Tompkins cumpara, de fapt, rezervele de apa dulce ale Terrei, dar e putin probabil ca un om atat de priceput in afaceri n-ar putea intui ce s-ar alege de miliardele lui daca planeta ar ramane, cu adevarat, fara apa. Constient de riscul inevitabil, Tompkins spune: "Daca oamenii ar ramane fara apa potabila si eu as fi proprietarul pamantului dorit de toata lumea, sunt convins ca n-as mai trai prea mult. Faptul ca pe teritoriile intinse din Canada, Chile si Argentina se afla rezerve de apa potabila e doar o consecinta a aspiratiilor mele ecologice", spune miliardarul american.
Un nou tip de cucerire?
Multi au fost cei care au vrut sa afle secretul achizitiilor sale, care au depasit deja trei milioane de hectare. Ca un barbat de 64 de ani, nascut si crescut la New York, iubeste atat de mult natura pare de inteles. "Primul teren de mari dimensiuni l-am cumparat in Canada, ca sa nu fie prea departe", i-a explicat el lui Larry King, intr-o emisiune de la CNN. "The Scotsman" preciza ieri ca Douglas Tompkins cumpara zone pustii, dar bogate in vegetatie, pentru ca aceste zone sa nu fie cumparate de alti oamenii de afaceri care le-ar distruge imediat, prin defrisari masive. Alaturi de el, Sylvester Stalone si Ted Turner au achizitionat si ei teritorii intinse in Patagonia. In curand, toata regiunea va fi a americanilor. Sa fie acesta un nou fel de cucerire?
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice