Banca Mondiala pregateste un fond international impotriva defrisarilor
Data publicarii: 12-06-2007 | InternationalLa cererea grupului informal G8, Banca Mondiala va pregati un fond international de cel putin 250 milioane dolari pentru a opri defrisarile si pentru a lupta impotriva incalzirii globale, a declarat luni pentru AFP un expert al institutiei, relateaza AFP.
Finantarile, care vizeaza mai ales Brazilia, Indonezia sau Congo, vor avea drept modalitate de calcul "performantele inregistrate", a declarat un expert al Bancii Mondiale, Werner Kornexl, de la divizia de comert cu carbon.
"Un stat nu va primi aceste fonduri decat in cazul in care va putea dovedi ca emisiile proprii de dioxid de carbon s-au redus", a explicat acesta.
Banca intentioneaza sa utilizeze drept criteriu de finantare nivelul de defrisare, urmand a remunera diferenta intre nivelul istoric si cel atins de o tara dupa ce defrisarile au fost reduse.
Defrisarile, care progreseaza intr-un ritm de 5% pentru fiecare deceniu, sunt responsabile pentru 20% din emisiile anuale de dioxid de carbon, reprezentand 3 miliarde de tone de dioxid ce carbon, reiese dintr-un raport publicat in octombrie 2006 de Banca Mondiala.
Finantatorii acestui proiect sunt atat publici cat si privati, subliniaza expertul Bancii Mondiale.
"Am observat deja ca Germania joaca un rol foarte important iar majoritatea statelor membre ale grupului informal G8 si-ai manifestat interesul pentru o astfel de initiativa, precum si un numar de state care nu sunt membre ale acestui grup si numerosi actori din sectorul privat", a declarat acesta.
Intrebat despre actorii din sectorul privat, acesta a mentionat, fara a oferi insa nume "companii care investesc deja in proiecte legate de incalzirea globala si impadurire".
Toate statele lumii sunt vizate de acest proiect, insa vizate direct sunt statele din America de Sud, Africa Centrala si Asia de sud-est, unde padurea tropicala joaca un rol extrem de important.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des