Bulgarii isi boteaza cocioabele ''case de vacanta'' si le vand romanilor cu cateva mii de euro
Data publicarii: 12-06-2007 | ImobiliareRomanii care vor sa-si cumpere o casa de vacanta in Bulgaria sau pur si simplu vor sa se mute in tara vecina o pot face accesand site-urile imobiliare autohtone, unde oferta este cat se poate de bogata. Numai ca oferta trebuie analizata cu multa atentie. Deoarece, dupa ce au dat lovitura cu turismul, vecinii nostri au gasit o idee cat se poate de originala pentru a scapa de casele vechi, paraginite. Le-au botezat "case de vacanta" si apoi le-au scos la vanzare pe site-urile romanesti. La o privire atenta, se poate vedea ca cele mai multe dintre acestea stau sa cada, nu au geamuri ori usi, acoperisul este gaurit, iar interioarele sunt intr-o stare deplorabila. Au insa terenuri destul de mari - intre 500 si 2.500 de metri patrati - si preturi accesibile, de ordinul catorva mii de euro.
Cele mai multe oferte sunt pentru case situate la 80 pana la 180 kilometri de Capitala, anunturile fiind insotite de fotografii, atat pentru interior, cat si pentru exterior. Spre exemplu, o casa situata la circa 80 kilometri de Bucuresti, in zona Ruse, cu o suprafata totala de 70 metri patrati, din caramida, dispusa pe doua nivele, cu apa si curent electric, dar si cu o gradina de 2.500 metri patrati se vinde cu 4.600 euro. Chiar daca respectiva casa nu duce cu gandul chiar la vacanta, pretul este cat se poate de accesibil. Daca ar fi sa punem la socoteala numai terenul, un metru patrat este evaluat la 1,8 euro. Pentru aceasta zona, preturile sunt cuprinse intre 4.600 si 6.500 euro, in functie de suprafata terenului si utilitatile oferite. Cel mai mic pret este cerut pentru o casa situata in zona Veliko Tarnovo - 3.500 euro, distanta fiind de 150 kilometri de Bucuresti.
Casa are, potrivit anuntului de vanzare, o suprafata totala de 90 metri patrati, doua nivele, apa, electricitate si fosa septica, dar si o gradina de 1.800 metri patrati, ceea ce inseamna un pret maxim de 2 euro, daca ar fi sa evaluam doar terenul. In aceasta zona, preturile maxime ajung pana la 8.000 euro.
Cele mai mari preturi ajung la 15.000 euro pentru case situate in statiunea Balcic, situata la aproximativ 180 kilometri de Bucuresti. Fotografiile atasate anuntului arata o casa destul de veche si care sta aproape sa cada. Oferta include insa, pe langa respectiva locuinta, si o gradina de 1.000 metri patrati, curent electric si apa, dar si baie si bucatarie. Preturile in zona Balcic pornesc de la 11.000 euro.
Reprezentantii agentiei imobiliare care se ocupa de astfel de tranzactii spun ca, la Ruse, preturile sunt atat de mici pentru ca este o zona defavorizata, cu populatie destul de redusa si ca o investitie de maximum 7.000 euro poate schimba aspectul casei din temelii. "Oricat ati investi tot ajungeti mai ieftin decat in Romania", spun agentii imobiliari. Si celelalte zone au preturi "realiste", spun agentii imobiliari, dovada interesul crescut al romanilor pentru astfel de case.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice