Allianz studiaza posibile fuziuni, inclusiv cu o banca
Data publicarii: 12-06-2007 | InternationalAsiguratorul german Allianz analizeaza modalitatile de aparare a pozitiei sale pe piata serviciilor financiare, inclusiv optiunea de a fuziona cu o banca, au declarat luni pentru Reuters surse avizate. Boardul celei mai mari companii de asigurari din Europa, condus de directorul general Michael Diekmann, a studiat deja mai multe scenarii privitoare la fuziunea cu o banca, potrivit uneia dintre sursele citate.
O fuziune cu o banca asemanatoare ca dimensiuni cu Allianz ar putea intari prezenta Allianz in strainatate, au adaugat sursele.
Nu au fost purtate insa discutii cu parteneri posibili, iar semnarea unei afaceri nu este iminenta, desi boardul a analizat felul in care aceasta fuziune ar putea functiona. Reprezentantii Allianz au refuzat sa comenteze.
Gasirea unui partener egal pentru Allianz, care are o valoare de piata de 73 miliarde euro (97,45 miliarde dolari), ar conferi companiei o pondere critica in tabloul serviciilor financiare in consolidare rapida.
Stirea a urcat rapid cotatia actiunilor asiguratorului. Actiunile Allianz s-au apreciat cu 3% si au fost principalul castigator care intra in componenta indicelui german DAX.
Allianz isi analizeaza optiunile, in contextul unei frenezii in care bancile europene isi cauta parteneri. Banca olandeza ABN Amro este in mijlocul unei batalii pentru preluare, iar bancile BNP Paribas si Societe Generale ar putea discuta o eventuala fuziune.
Allianz a devenit unul dintre putinii asiguratori care detin o banca cand a cumparat Dresdner Bank in 2001 si a declansat un val de critici dupa ce banca a avut pierderi de aproape 3 miliarde euro.
Recent, Dresdner Bank a inceput sa acumuleze profituri modeste, iar critica investitorilor a incetat. Totusi, niciun analist nu intrezareste vreo afacere in domeniul bancar, spune Reuters.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman