Mai putin de jumatate din IMM-urile din Romania vor sa acceseze fonduri structurale

Data publicarii: Astazi, 08-06-2007 | Economie

Mai putin de jumatate din intreprinderile mici si mijlocii din Romania vor sa acceseze fonduri structurale, reprezentand o pondere de 46,26%, reiese dintr-un sondaj realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIPMMR) efectuat pe un esantion de 1178 de antreprenori.

Studiul intitulat "Stadiul pregatirii intreprinzatorilor pentru accesarea fondurilor europene", realizat in perioada aprilie-mai, arata ca 31,41% dintre intreprinzatori sunt in stadiul de informare cu privire la aceste fonduri, 9,93% dintre acestia asteapta ca fondurile sa devina operationale, iar 2,46% dintre firmele care au participat la sondaj au contactat o firma de consultanta sau un patronat pentru a primi sprijin.

In faza de elaborare a proiectului sunt 2,29% dintre intreprinzatori.

"Motivele pentru care intentia de a accesa fonduri structurale este atat de mica o reprezinta experientele negative pe care le-au avut in anii trecuti. Un alt motiv ar fi birocratia si lipsa de transparenta", a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa,presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

CNIPMMR propune pentru absorbtia cat mai buna a fondurilor structurale de catre IMM-uri sa se realizeze si sa se publice un ghid al solicitantului, a unui site centralizat pentru toate fondurile structurale si specializarea personalului existent si angajarea de noi specilisti in cadrului unitatilor de implementare.

De asemenea, Consiliul solicita mentinerea cotei unice de impozitare la 16%. Vicepresedintele CNIPMMR, Florea Parvu, a declarat ca anumite sindicate fac presiuni pentru revenirea la o cota graduala, ceea ce ar dezavantaja atat salariatii, cat si antreprenorii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: