Motoractive Leasing si-a deschis o societate pentru inchirierea autoturismelor
Data publicarii: 08-06-2007 | Finante-BanciMotoractive IFN a deschis in Bucuresti, o societate pentru inchirierea autoturismelor si utilitarelor de capacitate mica, Motoractive Services SRL, cu un capital social de 700.000 de lei (aproape 215.000 euro), potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Compania Motoractive Leasing este specializata in produse de finantare auto, care reprezinta circa 90% din portofoliul companiei, majoritatea contractelor fiind incheiate pe o durata cuprinsa intre trei si cinci ani.
Valoarea bunurilor finantate de Motoractive Leasing in primul trimestru din 2007 a fost de 37 milioane euro, in urcare cu 38% fata de intervalul similar din 2006, ca urmare a cresterii numarului de clienti.
In 2006 compania a finantat bunuri in valoare de 150 milioane euro, in crestere cu 66% fata de 2005, cand au fost finantate bunuri in valoare de 91,31 milioane euro.
GE Money, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric, controleaza 78% din capitalul Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), dupa o achizitie "la pachet" cu alte doua companii financiare, Estima Finance si Domenia Credit, finalizata in septembrie 2006.
Motoractive Leasing a semnat primele contracte in anul 1999, pana in momentul respectiv suma finantata depasind 300 milioane de euro. Compania ofera finantari de tip leasing pentru mai mult de 15.000 de clienti, persoane juridice, persoane fizice si persoane fizice autorizate.
Motoractive Leasing se adreseaza in principal segmentului corporatist, care reprezinta circa 70% din totalul portofoliului. Numarul persoanelor fizice care beneficiaza de serviciile firmei a crescut constant, pana la 30% din numarul total de clienti. Serviciile din portofoliu sunt reprezentate in special de finantarea vehiculelor (90%), dar exista o preocupare permanenta pentru cresterea ponderii finantarilor de echipamente.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice