Tratamentul de soc al economiei Frantei planuit de Sarkozy ingrijoreaza UE
Data publicarii: 01-06-2007 | InternationalComisia Europeana este ingrijorata ca planurile noului presedinte francez, Nicolas Sarkozy, de a aplica "un tratament de soc" economiei lente a tarii sale ar putea submina promisiunile de austeritate bugetara pe care acesta le-a facut Bruxelleului, informeaza Reuters. A doua economie a zonei euro s-a angajat, la sfarsitul lunii aprilie, sa isi echilibreze conturile pana in 2010, in concordanta cu cele ale altor state membre ale Uniunii Europene.
Cu toate acestea, Sarkozy a spus de doua ori de la castigarea alegerilor in aceasta luna ca va echilibra conturile Frantei pana la sfarsitul mandatului, in 2010, in special prin accelerarea cresterii prin reduceri de taxe.
"Acelasi presedinte al republicii nu poate sa ceara, simultan, o guvernare economica mai buna in zona euro si sa ia masuri care sa ameninte conturile", a spus un comisar european, pentru Reuters, in conditii de anonimitate.
Sarkozy a criticat moneda euro, spunand ca este prea puternica si a cerut o implicare mai mare a liderilor nationali in economia zonei euro.
Comisia, care este responsabila de supravegherea conturilor publice ale UE, a spus, in cursul acestui an, ca planul anterior al Frantei, de a reduce deficitul bugetar, este plauzibil si a cerut Parisului sa depuna mai mult efort in 2007 pentru a-si controla cheltuielile.
Franta a fost in afara regulilor bugetare UE, potrivit carora deficitul nu poate depasi 3% din Produsul Intern Brut, in fiecare an intre 2002 si anul trecut.
Comisia se asteapta ca deficitul de va micsora pana la 2,4% in acest an, de la 2,5% in 2006 iar UE a oprit masurile disciplinare impotriva Parisului in acest an.
Cu toate acestea, deficitul Frantei din acest an este inca peste media estimata pentru toate statele UE, de 1% si, alaturi de cel al Greciei, este al doilea dupa deficitul Portugaliei, cel mai mare din UE.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii