Romanii consuma mai putini carburanti decat slovacii sau ungurii
Data publicarii: 31-05-2007 | EconomieRomanii consuma anual mai putini carburanti decat slovacii sau ungurii, desi trebuie sa plateasca pentru un litru de benzina sau motorina mai putin decat acestia, potrivit unui studiu, dat publicitatii miercuri de catre MOL Romania. Un roman cumpara anual 81,10 litri de benzina si 107,51 litri de motorina, in timp ce un slovac consuma in acelasi interval de timp 124,62 litri de benzina si 123,04 litri de motorina, iar un ungur - 147,06 litri benzina si 163,65 litri de motorina.
In studiul MOL se mai arata ca raportat la preturile medii ale carburantilor din cele trei tari, analizate in aprilie 2007, romanii cheltuiesc cel mai putin pentru achizitionarea de benzine si motorine.
In aprilie 2007, un roman platea in medie 1,053 euro pentru un litru de benzina si 0,978 euro pentru un litru de motorina. Tot atunci, un slovac cumpara benzina cu 1,138 euro/litru si motorina cu 1,088 euro/litru.
In intervalul de timp analizat, pretul mediu pentru un litru de benzina, achizitionat din Ungaria, era de 1,113 euro, iar pentru unul de motorina era de 1,033 euro.
Potrivit MOL Romania, reglementarile Uniunii Europene referitoare la introducerea in consum a biocarburantilor sunt diferite de la o tara la alta. In Romania, de la 1 iulie 2007 trebuie ca motorina comercializata sa aiba un continut de 2% biodiesel in volum.
In Ungaria, de la 1 iunie 2007, se va comercializa benzina, de aceasta data, cu 4,4% bioetanol, iar in Slovacia, introducerea biodieselului in motorina si a bioetanalului in benzina a devenit obligatorie inca din 2005, respectiv 2006.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman