Millennium vrea specialisti romani pentru viitoarea banca
Data publicarii: 30-05-2007 | Finante-BanciMillennium Bank isi va deschide portile pentru clientii romani in a doua parte a acestui an. Pana atunci, banca isi construieste "coloana vertebrala" a viitoarei organizatii. Jose Toscano, directorul general al Millennium Bank, a declarat pentru Adevarul ca, pentru o institutie care porneste de la zero, este o practica normala sa recruteze oameni de la alte banci. "In plus, nu tintim anumite institutii, ci recrutam din intreg sectorul financiar. Incercam sa formam o echipa cat mai buna si chiar suntem atenti sa nu ne concentram eforturile spre o anumita institutie financiara", subliniaza Jose Toscano.
Recent, o serie de bancheri si-au aratat nemultumirea fata de mutarile angajatilor de la o institutie de credit la alta. Mai mult, au catalogat aceasta procedura ca un furt de personal, conturandu-se ideea aparitiei unui cod de conduita in procesul de recrutare. Piata fortei de munca a sistemului bancar a devenit foarte competitiva, bancile cu planuri ambitioase de dezvoltare avand nevoie de specialisti. "Ceea ce este important tine de faptul ca nu oferim salarii duble noilor angajati, ci oferim perspectiva unei cariere in lumina dezvoltarii unei noi banci", explica directorul Millennium Bank. Banca portugheza are o experienta de peste 20 de ani, fiind prezenta si in Europa Centrala si de Est.
"In cazul proiectului din Romania, credem ca modul nostru de a desfasura activitatea bancara are sanse de succes. De aceea, dupa ce nu am reusit sa castigam cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, am decis sa dezvoltam o institutie financiara de la zero", spune Toscano. In plus, "chiar si daca am fi castiga cursa pentru BCR, am fi cautat specialisti in procesul de reorganizare a activitatii", adauga directorul Millennium Bank.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice