Coface investeste 2 milioane euro pentru lansarea asigurarii de credit in Romania
Data publicarii: 30-05-2007 | AfaceriInvestitia Coface pentru lansarea asigurarii de credit in Romania este estimata la 2 milioane euro in 2007, in timp ce primele brute subscrise urmeaza sa ajunga la un milion de euro la finalul acestui an, a declarat Cristian Ionescu, directorul general al Coface Romania. "In urmatorii ani ne propunem sa detinem pozitia de lider al pietei de asigurari de credit", a precizat Ionescu. Coface Romania a inceput activitatea de asigurari prin intermediul Coface Austria Kreditversicherung AG Sucursala Romania in luna aprilie a acestui an.
"Oferim un serviciu complet - asigurari de credit, colectare de creante si informatii de credit prin intermediul sucursalei si al Coface Romania Credit Management Services, a precizat Cristian Ionescu. El a mai spus ca aceste servicii beneficiaza de surse proprii si mai ales locale.
"Suntem deschisi oricaror pateneriate care ne vor ingadui sa ne promovam serviciile si sa oferim clientilor produse Coface la standardul de calitate pe care dorim sa il impunem, indiferent daca partenerii vor fi brokeri sau banci, a adaugat directorul general al companiei.
Potrivit lui Ionescu, principalii clienti provin in mare parte din randul companiilor romanesti controlate de grupuri internationale.
"Clientul nostru are in general o cifra de afaceri de peste trei milioane de euro. Companiile care se incadreaza la o prima de asigurare de 0,3%, provin din industria otelului, IT, automotive, telecomunicatii, iar cele care platesc o prima de 0,6% provin din sectorul cometului sau retailului independent", a explicat Cristian Ionescu. In opinia lui, domeniul cel mai riscant, pentru care sa plateste si cea mai mare prima de asigurare este agricultura, unde nivelul primei se situeaza la 0,8%.
Coface asigura 85% din valoarea totala a unui contract sau a intregii cifre de afaceri. Prima de asigurare se calculeaza ca procent din cifra de afaceri si poate varia in medie intre 0,3% si 0,8%. Perioada maxima de credit este de 120 de zile de la data facturarii. Raspunderea Coface este de maxim 25 de ori prima platita, dar poate atinge si un nivel de 30-35 de ori prima platita, caz in care se va plati un procent suplimentar.
Cu o experienta de peste zece ani in Romania, Coface urmareste incasarea integrala a sumelor neincasate. Plata despagubirii se va face in termen de 30 de zile in caz de faliment, de la deschiderea procedurii de faliment si inscrierea creantei asiguratului in tabelul de creditori. Plata despagubirii se face in maximum cinci luni, in caz de neplata prelungita.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii