CEC vrea sa ajunga la o cota de piata de 5,5-6% pana in 2011
Data publicarii: 25-05-2007 | Finante-BanciStrategia de dezvoltare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) pentru 2007-2011 prevede atingerea unei cote de piata de 5,5-6%, dupa active, din totalul sistemului bancar romanesc, au anuntat reprezentantii bancii. Pentru segmentul de credite banca urmareste o cota de piata generala de 5-6%, respectiv de 20%, pentru asa-numitul segmentul tinta, prin care CEC vizeaza populatia si firmele mici si mijlocii (IMM) din zone rurala si cea urbana, cu mai putin de 50 000 locuitori.
Pentru depozite CEC vrea sa detina o cota generala de 7-8% iar pentru segmentul tinta o cota de 25% din totalul depunerilor din sistemul bancar romanesc.
Banca de economii se plasa pe locul noua, in clasamentul cotei de piata al bancii centrale, cu active de sapte miliarde lei (doua miliarde de euro).
CEC a obtinut un profit brut de 24 milioane lei in primul trimestru al acestui an, cu 60% mai mare decat cel afisat pentru acelasi interval al anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite cu 60% in ultimul an, potrivit datelor financiare ale bancii.
Creditele acordate clientilor nebancari au crescut cu 60% fata de primul trimestru al anului trecut pana la 3,5 miliarde lei (1,04 miliarde euro) la 31 martie 2007. Volumul creditelor acordate populatiei si firmelor de CEC in primele trei luni ale anului a crescut de peste cinci ori (plus 425%) fata de intervalul similar din 2007.
Depozitele atrase de la clienti au depasit 6 miliarde lei (1,8 miliarde euro) la finalul primului trimestru al acestui an, in crestere cu 18% fata de perioada similara din 2006 si cu 37% fata de acelasi interval din 2005.
CEC a emis pana in prezent circa 280.000 de carduri. Informatizarea bancii se apropie de sfarsit, astfel incat in prezent aproape trei sferturi (73,7%) din unitatile bancii sunt conectate online cu baza centrala de date a institutiei. Din totalul de 1.364 de unitati ale bancii, 1.005 unitati sunt informatizate, iar restul de 359 de sucursale si agentii sunt conectate offline si banca estimeaza ca acestea vor fi conectate in cel mai scurt timp.
CEC avea, la sfarsitul lunii martie, un capital social de 649,7 milioane lei si active totale de 7,5 miliarde lei (2,23 miliarde euro).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani