Cat te costa sa-ti asiguri animalul de casa
Data publicarii: 24-05-2007 | LifestylePlatind cativa euro sau cateva sute iti poti asigura cainele sau pisica, noteaza Evenimentul Zilei. Pretul politei difera in functie de valoarea de piata a companionului care este direct legat de despagubirea maxima pe care ar putea ajunge sa o achite societatea de asigurari. De exemplu, o pisica rasa Albastru de Rusia ar putea fi usor asigurata pentru suma de 250-300 de euro, cu cat se comercializeaza un exemplar.
Dar asiguratorii vor refuza sa incheie o polita in care s-ar angaja sa depagubeasca proprietarul cu 2.000 de euro deoarece s-ar expune fraudelor: proprietarul ar putea fi tentat sa-si ucida pisica pentru a incasa polita.
Tratamente pe cheltuiala asiguratorului
Asigurarile animalelor de companie functioneaza precum unele de sanatate: firmele de profit despagubesc proprietarul, in limita sumei asigurate, pentru tratamentele medicale ale prietenului lor in cazul in care acesta se imbolnaveste sau moare. In cazul cainilor se poate asigura si riscul ca acesta sa fie calcat de o masina sau cel de a fi furat.
Proprietarii care vor sa-si asigure prietenul din lumea animalelor trebuie sa prezinte societatii de asigurare carnetul de sanatate al acestuia. Apoi trebuie sa dovedeasca ca acesta nu sufera de nicio boala. Unele companii le cer proprietarilor de caini care doresc sa incheie o polita de asigurare si un certificat de la Asociatia Chinologica care sa ateste valoarea patrupedului.
Pentru a asigura o pisicuta care poate fi vanduta cu 1.000 de euro, de exemplu, Asirom percepe o prima de 150 de euro. Suma asigurata este de 850-900 de euro, compania practicand si o fransiza in cazul acestor polite. Cei care suna la companie si doresc sa afle cat ii costa sa-si asigure cainele afla ca, in cazul in care acesta are o valoare tot de 1.000 de euro, polita de asigurare costa circa 200 de euro.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice