Certificate ISO cu recunoastere internationala pentru firmele romanesti
Data publicarii: 21-05-2007 | EconomieIncepand cu 24 aprilie 2007, CERTIND a devenit primul organism de certificare din Romania ale carui certificate au recunoastere internationala pentru trei domenii de maxim interes economic. Astfel, dupa ce anul trecut a obtinut acreditarea pentru certificarea sistemelor de management al calitatii, conform ISO 9001, de curand CERTIND a primit din partea Organismului de National de Acreditare din Grecia - ESYD recunoasterea competentei pentru certificarea sistemelor de management de mediu, conform ISO 14001 si pentru certificarea sistemelor de management al sigurantei alimentului, conform ISO 22000.
In consecinta, certificatele emise de catre CERTIND sub acreditarea ESYD sunt recunoscute international, CERTIND fiind la aceasta data singurul organism de certificare din Romania care emite certificate cu recunoastere internationala pe toate cele trei standarde de referinta: ISO 9001, ISO 14001 si ISO 22000.
Organismul de Acreditare ESYD este membru fondator al European Co-operation for Accreditation (EA) si membru al organizatiei Internationale IAF (International Accreditation Forum), fiind semnatar al Protocolului de Recunoastere Multilaterala - IAF/MLA. Potrivit prevederilor Protocolului de Recunoastere Multilaterala - IAF/MLA, fiecare semnatar al acestuia recunoaste acreditarile organismelor acordate de ceilalti semnatari. Totodata, fiecare semnatar al protocolului sustine in mod activ recunoasterea, de catre industria si autoritatile din tara sa, a tuturor certificatelor emise de catre un organism de certificare care a primit acreditarea de la unul dintre ceilalti membri semnatari.
Prin urmare, certificatele emise de catre CERTIND sunt recunoscute in mod oficial in: Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii, Argentina, Australia, Noua Zeelanda, Brazilia, Canada, China, Hong Kong, India, Indonezia, Japonia, Coreea, Malaezia, Mexic, Norvegia, Filipine, Singapore, Africa de Sud, Elvetia, Taipei sau Tailanda.
Acest eveniment prezinta un deosebit interes pentru agentii economici din Romania, asigurand acestora posibilitatea de a accesa fara restrictii piete straine precum si de a stabili legaturi cu parteneri europeni sau din alte zone economice de pe glob, in baza recunoasterii conferite de o certificare valabila la nivel international.
In contextul crearii Pietei Unice Europene, acreditarea si certificarea se numara printre instrumentele recomandate de Uniunea Europeana pentru inlaturarea barierelor existente in calea liberei circulatii a produselor si serviciilor, conferind pe langa prezumtia de conformitate cu cerintele esentiale si un surplus de incredere tertilor interesati.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des