Dacia lanseaza marti doua versiuni Logan berlina cu GPL
Data publicarii: 21-05-2007 | EconomieAutomobile Dacia lanseaza marti doua versiuni Logan berlina care sunt disponibile si in varianta cu instalatie de alimentare cu GPL (gaz petrolier lichefiat), in toata reteaua sa comerciala, a anuntat luni producatorul. Dacia lanseaza modelul Logan berlina cu GPL, disponibil in versiunile Preference 1.4MPI si Laureate 1.4 MPI. Emisiile de CO² ale vehiculelor care utilizeaza carburantul GPL sunt cu 18% mai mici fata de cele echipate cu motoare pe benzina, iar GPL este un combustibil cu 50% mai ieftin decat benzina, precizeaza comunicatul Dacia.
Cele doua versiuni Logan GPL pot fi comandate, incepand de marti, in toata reteaua de agenti autorizati Dacia, la preturile de 8.000 euro (Preference 1.4 MPI), respectiv 8.800 euro (Laureate 1.4 MPI).
Instalatia specifica alimentarii cu GPL este furnizata si montata in proces industrial de compania italiana Landi Renzo - lider mondial in productia de sisteme alternative de propulsie cu GPL si gaz natural. Logan cu GPL are o autonomie de 1.500 de kilometri.
GPL este un carburant a carui utilizare ofera o siguranta deplina. Instalatia specifica este supusa unor reglementari severe la nivel european. Rezervorul GPL este realizat dintr-un material deosebit de rezistent, echipat cu cinci dispozitive de siguranta, testat la 550°C, conform standardelor in vigoare.
Reprezentantii Automobile Dacia spun ca Logan cu GPL se adreseaza atat companiilor cat si persoanelor fizice care parcurg anual un numar important de kilometri si sunt interesate de optimizarea costurilor cu carburantii.
Reteaua de distributie GPL numara peste 25 000 de statii de alimentare in Europa din care aproape 1 000 in Romania. in lume circula aproximativ zece milioane de vehicule alimentate cu gaz petrol lichefiat, iar in tara noastra numarul acestor masini este in jurul a 150.000 de unitati, mai precizeaza comunicatul Dacia.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman