Millennium Bank creste cu angajati de la Unicredit Tiriac
Data publicarii: 21-05-2007 | Finante-BanciSefa departamentului de produse bancare a parasit grupul italian impreuna cu toti oamenii din subordine, noteaza Adevarul. Venirea in Romania a portughezilor de la Millennium BCP Bank a declansat miscari importante de personal specializat pe piata bancara autohtona. Ultima "tranzactie" a urmasilor lui Columb pe piata damboviteana a lasat un gol destul de important in randurile echipei Unicredit Tiriac, banca aflata in plin proces de finalizare a fuziunii dintre HVB Tiriac si Unicredit.
Caracterizata chiar si in prezent ca avand un grad de bancarizare destul de redus, piata romaneasca prezinta inca un potential ridicat de dezvoltare. Numai ca, pentru acest lucru, bancile au nevoie de personal cat mai bine format. Dezvoltarea din ultimii ani a sectorului bancar odata cu aparitia grupurilor bancare puternice pe piata autohtona a dus, in momentul de fata, la o lipsa acuta de forta de munca specializata in domeniu. "Seceta" de personal este rezultatul procesului agresiv de dezvoltare teritoriala abordat de majoritatea entitatilor bancare, cele care au absorbit pana la sarsitul anului trecut de pe piata fortei de munca un plus de 6.000 de noi angajati.
Desi a pierdut cursa de achizitionare a BCR, Millennium BCP s-a ambitionat sa "muste" o felie buna din piata bancara romaneasca, printr-un proiect de dezvoltare a unei banci proprii. Si cum succesul unui proiect tine in special de profesionalismul angajatilor, portughezii au pus in momentul de fata in aplicare o politica agresiva de achizitionare de personal deja calificat, argumentul pus la bataie pentru succesul asigurarii serviciilor unor profesionisti fiind in primul rand cel financiar.
Fixandu-si clar intentiile de pozitionare pe segmentul clientelei de elita, portughezii au reputat deja o prima victorie de calibru, "achizitionand", in urma cu cateva zile, aproape intregul departament de specialisti in produse bancare pentru sectorul de retail din centrala Unicredit Tiriac. Echipa celor care dadea fata comerciala politicilor de creditare ale bancii nu isi va schimba seful, pastrand-o in rol de coordonator pe Eliza Erhan, bancher care provine din HVB Tiriac. Momentul plecarii "ganditorilor de credite" din grupul bancar international nu este unul tocmai potrivit, mai ales in aceasta perioada a anului, cand Unicredit Tiriac trebuie sa-si finalizeze procesul de fuziune prin care a trecut.
Bancile sunt afectate, indiferent de pozitia pe piata
Oficialii Unicredit Tiriac nu s-au aratat surprinsi de miscarea in corpore a celor care lucrau la politica de creditare a bancii pe segmentul retailului.
"La ora actuala, cererea de forta de munca specializata este mai mare decat oferta, astfel incat un bancher cu experienta devine foarte interesant pentru institutiile financiare in expansiune sau nou intrate pe piata noastra bancara. Cu fenomenul migrarii specialistilor bancari s-au confruntat, intr-o mai mica sau mai mare masura, toate bancile, indiferent de pozitia lor in piata, fiind resimtit si de catre HVB Tiriac. Au existat oameni din diferite departamente care au migrat catre alte banci, caci fiecare dintre noi are dreptul sa aleaga care este cel mai bun pas pentru cariera proprie la un moment dat. Dar foarte multi oameni sunt inca alaturi de noi, asigurand gandirea strategica a noii banci si derularea operatiunilor pe toate segmentele de business, iar rezultatele obtinute in primele luni ale acestui an confirma acest lucru", a declarat, pentru "Adevarul", Daniela Rohan, director executiv Resurse Umane al UniCredit Tiriac Bank.
Integral in Adevarul
Alte articole pe aceasta tema:
Banca Millennium recruteaza personal in marile orase ale tarii
ZF: Portughezii de la Millennium si-au recrutat sef pentru marketing de la ABN Amro
Cum iti poti depune CV-ul la Banca Millennium
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman