Finans Securities vrea sa isi schimbe numele in Vienna Investment Trust
Data publicarii: 19-05-2007 | Finante-BanciSocietatea de servicii de investitii financiare (SSIF) Finans Securities vrea sa isi schimbe numele in SSIF Vienna Investment Trust, ca urmare a achizitionarii de catre compania austriaca a pachetului de 98,5% detinut anterior de Finansbank, a spus directorul Finans Securities.
Actionarii SSIF Finans Securities sunt convocati pe 26 iunie sa hotarasca schimbarea numelui societatii si a componentei consiliului de administratie al acesteia.
"Am devenit parte a grupului Vienna Investment Trust din care fac parte si alte companii, precum Vienna Asset Management", a declarat directorul general al Finans Securities, Adrian Simionescu. Vienna Investment Trust a cumparat pachetul de 98,5% detinut anterior de Finansbank, dar Simionescu nu a dorit sa faca publica valoarea achizitiei.
Directorul general al Finans Securities a precizat ca actionarii vor hotari numirea noilor membri ai consiliului de administratie, iar ulterior acestia vor avea nevoie de aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
"Au fost mai multe propuneri, dar schimbarea consiliului de administratie este fireasca odata cu intrarea noului actionar in companie. In plus, mandatul celor vechi expira", a mai spus Simionescu.
De asemenea, actionarii Finans Securities urmeaza sa hotarasca la sfarsitul lunii iunie si modificarea actului constitutiv al societatii. Astfel, unele paragrafe urmeaza sa fie reformulate, conform cerintelor regulamentului CNVM, prin introducerea unor prevederi mai largi referitor la obiectul de activitate al companiei, a explicat Simionescu. El a mentionat ca societatea ar urma sa realizeze si tranzactii in marja de la inceputul lunii iulie.
In prezent, presedintele consiliului de administratie al Finans Securities este Omer Tetik (vicepresedinte al Credit Europe Bank - fosta Finansbank Romania), iar Tamer Ozatakul (presedintele Credit Europe Bank) si Adrian Simionescu sunt membri.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des