RedHat planuieste sa deschida o filiala in Romania, in iulie
Data publicarii: 19-05-2007 | AfaceriRedHat isi va deschide, in iulie, o filiala pentru Romania si Bulgaria, care va fi condusa de un roman, in prezent operatiunile pentru intreaga Europa de Est fiind coordonate de la Viena, a declarat, vineri, reprezentantul RedHat, Agnes Horvath, prezenta la conferinta eLiberatica.
"Acest lucru arata cat de importanta a devenit piata din Romania pentru RedHat", a declarat Horvath.
RedHat are ca scop dublarea cifrei de afaceri din Romania, anul acesta, pe fondul cresterii vanzarilor la nivel mondial, potrivit reprezentantului companiei. Vanzarile RedHat din Romania au atins, anul trecut, 800.000 de euro, a afirmat Horvath.
RedHat produce o varianta proprie a sistemului de operare gratuit Linux. Compania obtine cea mai mare parte din venituri oferind servicii de asistenta tehnica organizatiilor mari care folosesc RedHat Linux.
Compania estimeaza ca RedHat Linux este instalat pe aproximativ 800 de servere ale unor clienti din Romania care au abonament anual sau multianual pentru asistenta tehnica.
"Cele mai mult banci din Romania au, printre calculatoarele lor, servere si desktopuri care ruleaza RedHat linux. Sistemul nostru este folosit de Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC). In data centerul Cailor Ferate Romane (CFR) exista peste 40 de servere care ruleaza RedHat Linux. Aceste societati beneficiaza de asistenta tehnica din partea RedHat", a afirmat Horvath.
Pana acum, principala grija a RedHat a fost reinnoirea contractelor cu clientii mari. Din a doua jumatate a anului, compania isi va spori activitatile pentru atragerea de noi abonati.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman