Tony Blair ar putea deveni presedintele Bancii Mondiale
Data publicarii: 19-05-2007 | InternationalNumele premierului britanic Tony Blair a fost vehiculat pentru presedintia Bancii Mondiale, dupa ce Paul Wolfowitz a demisionat in urma unui scandal de nepotism, a declarat vineri economistul Joseph Stiglitz, un fost responsabil al institutiei, citat de AFP.
Tony Blair, care si-a anuntat plecarea din Downing Street in 27 iunie, "este, cu siguranta, una dintre persoanele mentionate", a declarat laureatul premiului Nobel pentru postul de radio BBC5.
Un purtator de cuvant al premierului britanic a calificat informatiile din ultimele zile, potrivit carora Blair va fi numit la presedintia Bancii Mondiale, drept "speculatii", dar nu a exclus nimic oficial.
"Exista multe speculatii scapate de sub control si care sunt, in ansamblu, false si nu ar fi intelept din partea noastra sa le comentam", a spus el.
In mod traditional, presedintia Bancii Mondiale este detinuta de un american, in timp ce aceea a Fondului Monetar International (FMI) este rezervata unui european.
Stiglitz, fost vicepresedinte si economist-sef la Banca Mondiala, a afirmat ca, din punctul sau de vedere, ar fi mai potrivita o persoana cu "experienta veritabila in dezvoltare".
"Dar Blair este, in mod clar, un lider politic care are tipul de relatiile de care este nevoie, ceea ce ar fi util pentru seful institutiei", a admis el.
Tony Blair s-ar putea consacra procesului de pace din Orientul Mijlociu sau dialogului intre religii, dupa ce se va retrage de la conducerea Partidului Laburist si, implicit, a guvernului, potrivit presei britanice. El ar putea, de asemenea, sa plece intr-un turneu de discursuri si conferinte internationale, ca Bill Clinton sau Colin Powell.
Banca Mondiala este o organizatie internationala specializata in asistenta pentru dezvoltare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman