Omniasig doreste sa intre pe piata pensiilor private
Data publicarii: 18-05-2007 | Finante-BanciOmniasig a depus pe 10 mai 2007 la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private primele documente necesare constituirii unei noi societati care va administra un fond de pensii administrat privat si fondurile de pensii private facultative, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.
"Ne-am propus sa completam gama serviciilor oferite de Grupul Omniasig clientilor sai, prin furnizarea noilor produse financiare - pensiile private, si intentionam sa ne lansam in forta pe aceasta piata ", a declarat Cristina Nitescu, directorul general al viitoarei societati de administrare.
Prin depunerea actelor necesare, compania devine prima societate care se conformeaza noilor reglementari prevazute in norma de autorizare a acestui tip de societati, fiind interesata sa administreze atat un fond de pensii administrat privat (pilonul II) cat si fonduri de pensii facultative (pilonul III). In urma unei analize pertinente si documentate compania a decis lansarea concomitenta pentru cei doi piloni. Acest demers este unul de natura strategica, noua firma urmand sa se pozitioneze ca furnizor de servicii integrate de pensii si intentionand sa valorifice toate oportunitatile din piata in dublu sens - atat pentru clientii sai cat si pentru cresterea expertizei grupului.
Odata cu obtinerea autorizarii, noua societate specializata in activitatea de administrare a fondurilor de pensii private, va demara o campanie de comunicare si educare, care se va adresa tuturor grupurilor tinta identificate pentru cele doua sisteme de pensii. Notiunea de pensie privata este relativ noua pentru romani, iar conceptele specifice acestui sistem sunt cvasi necunoscute.
Noua companie din cadrul Grupului Omniasig va avea ca actionari principali pe TBI Holding si OMNIASIG - Vienna Insurance Group.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice