Google a lansat o noua versiune a motorului sau de cautare
Data publicarii: 17-05-2007 | IT&CMotorul de cautare Google a dezvaluit o noua versiune a platformei sale, ce permite integrarea pe aceeasi pagina a rezultatelor unei cautari in domeniile text, fotografii, video sau harti, informeaza AFP. Denumita "Universal Search", noua versiune poate fi accesata prin intermediul site-ului american al celui mai utilizat motor de cautare din lume, www.google.com.
Grupului Google i-au trebuit doi ani pentru a unifica pe o sigura pagina sursele care raspundeau cautarilor pe categorii distincte, precum serviciile de stiri sau de cautare de fotografii, a explicat Google cu ocazia unei conferinte de presa tinuta la sediul din California.
"Intr-o anumita masura, aceasta noua versiune reprezinta o dubla recompensa pentru noi", a declarat unul din cei doi co-fondatori ai Google, Serghei Brin.
In plus, aceasta noua versiune a motorului de cautare ofera "o vizibilitate mai mare pentru anumite servicii Google, precum biblioteca virtuala sau cautarea de fisiere video", servicii care pana in acest moment "nu au fost foarte utilizate", a afirmat Brin.
"Cu siguranta ne simtim lideri ai cautarilor pe internet", a continuat Brin, declarandu-se "foarte incantat de progresele realizate" de la lansarea Google, in 1998.
Chiar daca la inceput Google a fost un simplu motor de cautare, in timp a construit o serie de instrumente mai specifice de cautare (fotografii, cumparaturi), lansand si servicii gratuite (de cartografie, biblioteca online, gestionare de fotografii).
Google a intrat recent si pe terenul unor grupuri care initial nu reprezentau concurenti directi, precum Microsoft, impunandu-si in timp modelul sau economic extrem de profitabil, cel al publicitatii online.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman