Romanii inmatriculeaza tot mai multe masini noi
Data publicarii: 16-05-2007 | AutoRomanii prefera masinile noi. Potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), numarul autoturismelor noi inmatriculate in tara a crescut cu peste 20%, in primul trimestru al anului, fata de aceeasi perioada a lui 2006.
Astfel, in lunile ianuarie - aprilie s-au inmatriculat peste 80.000 de masini noi in Romania. Situatia nu este la fel de buna si in cazul autovehiculelor second hand. Potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, numarul masinilor achizitionate la mana a doua inmatriculate in primele trei luni ale anului a scazut cu aproximativ 20%, fata de aceeasi perioada a lui 2006. Astfel, din ianuarie pana in martie au fost inregistrate 14.200 de autoturisme second-hand.
Specialistii pietei auto, sustin ca acest recul este cauzat de neclaritatile privind cuantumul taxei de prima inmatriculare.
Statisticile ACEA prezinta situatia inmatricularilor din 28 de state europene: 25 din UE, fara Cipru si Malta, plus Islanda, Norvegia si Elvetia (statele CEFTA). In toate aceste tari au fost inmatriculate 5,51 milioane de masini in primele patru luni ale anului, in scadere cu 0,2% fata de perioada similara din 2006.
La Dacia - cel mai mare producator autohton de automobile - numarul inmatricularilor a ajuns la 47.506 masini Logan in primele patru luni in statele incluse in statistica, cu 6,7% peste cele aproape 45.000 inregistrate in primul trimestru din 2006. Luna trecuta, in cele 28 de state cuprinse in statistica s-au inmatriculat 13.250 de masini Logan, in crestere cu 13% fata de cele aproape 12.000 inregistrate in luna a patra din 2006.
Per total, in grupul Renault inmatricularile au scazut in primele patru luni cu 10%, pana la aproape 525.000 de autoturisme, pe fondul scaderii cu 11,5% a inmatricularilor masinilor marcii Renault.
Pe piata bulgara, in intervalul ianuarie - aprilie, numarul inmatricularilor a crescut cu 26,5%, pana la 15.037 unitati, iar in Europa Centrala, Polonia a inregistrat cea mai importanta crestere, 25,2%. In Ungaria, estimarile ACEA arata ca numarul inmatricularilor a scazut cu 7,1%, pana la aproape 58.000 de unitati.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice