ING Bank Romania avea 309.000 clienti la sfarsitul lunii martie
Data publicarii: 16-05-2007 | Finante-BanciING Bank Romania, sucursala locala a grupului financiar olandez ING, avea la finalul lunii martie 309.000 clienti si o cota de piata de 5% pe segmentul de conturi curente si de economii, potrivit raportului trimestrial al ING Groep NV publicat miercuri.
Reteaua bancii in Romania a ajuns la 114 unitati la finalul lunii martie, sumele atrase de la clienti in conturi curente si de economii au ajuns la 680 milioane euro, iar imprumuturile de retail (populatie si firme mici) au crescut cu 30% in primul trimestru pana la 180 milioane euro.
Romania se afla, alaturi de Polonia si India, in centrul atentiei grupului ING pentru expansiunea pe segmentul de retail, precum si in domeniul asigurarilor de viata si pensiilor private. "In Romania, guvernul a aprobat reforme care introduc sistemul pensiilor private obligatorii, iar ING vrea sa fie un actor cheie cand va debuta perioada de patru luni de inscriere in sistem, in luna august", se arata in raport.
ING Asigurari de Viata SA a fost autorizat de arbitrul pensiilor private din Romania ca administrator de fonduri de pensii private facultative (pilonul III), iar ING Fond de Pensii SA este prima companie care a depus documentatioa si cererea de autorizare pentru pilonul II (pensii private obligatorii).
Grupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a anuntat miercuri reducerea cu 5,6% a profitului net obtinut in primul trimestru, fiind afectat de rezultatele bancare mai slabe si de o furtuna de iarna care a dus la majorarea platilor de asigurari in Europa.
Profitul ING a scazut pana la 1,894 miliarde euro in primele trei luni ale anului 2007, sub nivelul de 2 miliarde euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, confirmand media estimarilor realizate de un grup de analisti pentru Reuters, care mizasera pe un nivel al profitului de 1,89 miliarde euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice