Reclama iti plateste rata la masina
Data publicarii: 15-05-2007 | AutoSoferii pot cistiga 150 de euro lunar daca accepta reclame autocolante pe masina, noteaza Cotidianul. Sa primesti bani ca sa porti reclame pe masina este un concept nou in Romania, numit "carvertising". El a fost preluat din vestul Europei in octombrie anul trecut de societatea Autopres din Cluj. Aceasta ia in chirie spatiul publicitar de pe autoturismele clientilor sai, oferindu-le in schimb 150 de euro pe luna. Sistemul se aplica si pentru cei care au deja o masina, dar si pentru cei care vor sa cumpere una. In cazul in care o persoana sau o firma vrea sa cumpere un autoturism in rate, o poate face prin dealerii pe care Autopres i-a contactat: Seat, Peugeot, Ford, Volkswagen, Skoda, Chevrolet, Opel.
Clientul incheie un contract de publicitate cu Autopres prin care se obliga, dupa ce intra in posesia autovehiculului, sa poarte reclama pe el cit timp foloseste masina. Soferul intrat in flota va trebui sa plateasca un avans de minimum 15% din pretul masinii si o taxa de 100 RON + TVA. In schimb, o parte din fiecare rata de credit lunara pentru autoturismele achizitionate prin Autopres va fi preluata de aceasta, dar nu mai mult de 150 de euro lunar. La data intrarii in vigoare a contractului, clientul este obligat sa depuna la sediul firmei o taxa de management de 1,9% + TVA din pretul CIP al autovehiculului.
Si persoanele care detin deja un autoturism pot intra in sistem, cu conditia ca masina sa nu aiba o vechime mai mare de 5 ani. In acest caz, contractele se incheie pe o perioada fixa de doi sau patru ani.
Clientul va trebui sa achite o taxa unica de inregistrare, care contine contravaloarea executarii si aplicarii, respectiv schimbarii autocolantelor. Pentru doi ani, taxa de inregistrare este de 546 de euro + TVA, pentru care clientul primeste lunar 130 de euro, iar pentru patru ani, taxa e de 1.092 de euro + TVA, iar pe luna clientul primeste 150 de euro.
In ambele cazuri, in care clientul detine deja masina sau o cumpara prin Autopres, el va indica ce tip de reclama nu doreste sa apara pe masina lui. El este insa obligat sa parcurga o distanta de 30 km zilnic sau 660 km lunar. Masina trebuie sa fie intotdeauna curata, astfel incit reclamele afisate sa poata fi citite usor. La sfirsitul fiecarei luni se va prezenta cu autoturismul la firma, unde i se va verifica kilometrajul si daca autocolantele de pe masina sint intacte.
Afacerea merge, dupa cum spun reprezentantii firmei. "Avem clienti care au incheiat contracte chiar si pe 8 autoturisme. Pina acum, ne poarta reclama 435 de autoturisme si sintem in asteptare pentru aproximativ 1.530 de masini, pentru ca sint anumite modele pentru care se asteapta pina la patru-cinci luni", spune Sabin Maghiar, director regional la Autopres.
Firma are deja deschise birouri in Cluj-Napoca, Satu Mare, Alba-Iulia, Brasov si mai intentioneaza sa-si faca si cite o flota de cel putin trei sute de masini de publicitate in fiecare judet si de cel putin 5.000 in Bucuresti. "La inceput publicul ne-a privit cu o oarecare suspiciune. Parca nu le venea sa creada ca se poate cistiga din publicitatea pe masina si in prezent avem tot mai multe solicitari", ne mai spune directorul regional de la Autopres.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice