Dacia ocupa locul sapte in topul bulgar al marcilor auto
Data publicarii: 15-05-2007 | AutoBulgarii au cumparat peste 15.000 de masini in primele patru luni ale anului, in crestere cu 26,5% fata de perioada similara din 2006, iar Dacia ocupa locul sapte in topul vanzarilor pe marci, cu o cota de aproape 7% din piata, informeaza SeeNews. In perioada ianuarie - aprilie, s-au vandut 15.037 de autoturisme noi, cu 26,5% peste cele aproape 11.900 vandute in intervalul similar al anului trecut. Marca japoneza Toyota, cu 1.729 masini comercializate, a fost lider de piata cu o cota de 11,5%. Pe locul secund s-a situat Ford cu 10,3% din piata, urmata de Peugeot cu 8,5%, Volkswagen cu 7,9%, Opel cu 7,8% si Renault cu 7,6%.
In intervalul cuprins in statistica, Dacia a vandut 1.029 de automobile Logan, cu 68% mai mult decat cele 613 vandute in primele patru luni ale anului trecut. Dacia are 6,8% din piata si ocupa locul sapte in topul marcilor. La sfarsitul lui aprilie a anului trecut se afla pe locul noua, dar cresterea peste media pietei a facut ca marca romaneasca sa avanseze doua pozitii.
Dacia Logan a fost lansata in februarie 2006 pe piata din Bulgaria si si-a gasit anul trecut 1.721 de cumparatori, fiind al doilea model de pe piata la vanzari, dupa Skoda Fabia. Bulgaria este, alaturi de Romania, singura tara in care Dacia a lansat la inceputul anului si furgonul VAN, care va debuta in tarile occidentale incepand cu toamna lui 2007.
Alianta Renault-Nissan isi propune sa aiba in acest an 15% din piata auto bulgara si sa extinda cota de piata a marcii Dacia la 6,5%, de la 4% anul trecut.
In Bulgaria s-au vandut anul trecut 42.625 de masini, cu 27,5% peste cifrele din 2005. Peugeot a fost cea mai cautata marca de automobile din Bulgaria, cu 10,8% din piata.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice