Se pregateste un concurent pentru cardurile Visa si MasterCard
Data publicarii: 14-05-2007 | Finante-BanciUn grup de banci europene si-a continuat discutiile confidentiale cu scopul de a crea un card bancar paneuropean, destinat sa concureze Mastercard si Visa Europe in tranzactiile transfrontaliere, se arata intr-un document obtinut de agentia Reuters. Bancile ar fi, se spune, nemultimite de eventualitatea ca Maestro si MasterCard sa devina prestatarii de servicii bancare dominanti din Europa, se arata in documentul consultantului Lafferty Group.
Bancile implicate in aceste negocieri ar fi Societe Generale, Deutsche Bank, Dresdner Bank, Commerzbank, UniCredit, ABN Amro, ING si Rabobank.
Pana acum insa niciuna dintre aceste institutii nu a facut o declaratie oficiala cu privire la acest proiect.
Uniunea Europeana tocmai a adoptat noi dispozitii pentru crearea unui spatiu unic de plata in euro (SEPA, Single Euro Payments Area), care i-ar permite unui client sa trimita sau sa primesca bani prin transferuri transfrontaliere, in orice moneda a Uniunii Europene si prin intermediul unui singur cont bancar.
Scopul acestui proiect este acela de a crea un sistem de plata unic pentru UE, care sa permita crearea unei concurente reale intre intermediarii finaciari si, in consecinta, scaderea costurilor pentru clientela.
Sistemele nationale ale conturilor de debit vor fi inlocuite printr-un sistem unic pentru UE pana in 2010, insa pana la aceasta ora, Maestro a castigat un avans important pentru a asigura acest tip de servicii la nivelul UE.
Bancile europene se tem ca un astfel de serviciu, fundamental, sa nu fie dominat de o firma americana precum Maestro, care deja detine o cota de piata dominanta in uniunea Europeana. Aceasta grija este impartasita si de Comisia Europeana.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman