SocGen vizeaza opt banci pentru o posibila fuziune
Data publicarii: 12-05-2007 | InternationalSeful grupului financiar Societe Generale (SocGen) a identificat opt banci cu care ar putea fuziona, anunta vineri o scrisoare a sindicatului francez CGT, citata de Reuters. Sindicatul comercial CGT a anuntat ca presedintele grupului financiar SocGen, Daniel Bouton a avut o intalnire cu cinci sindicate comerciale la data de 9 mai.
Sindicatul francez a anuntat ca Bouton a spus la intalnirea respectiva ca SocGen ar putea fuziona cu opt parteneri, printre care grupul financiar italian UniCredit, dar nu si banca franceza BNP Paribas.
"Daniel Bouton a prezentat o lista si a subliniat ca au existat discutii cu mai multe banci din Europa", se spune in declaratia CGT.
In scrisoarea sindicatelor se spune ca o tranzactie cu UniCredit ar fi o miscare "inteligenta", iar boardul SocGen va discuta situatia la momentul potrivit.
Oficialii grupului financiar SocGen nu au putut fi contactati pentru comentarii, spune Reuters. Sindicatul francez a mai spus ca se teme de eventuale concedieri. "Crearea de valoare este sinonima cu concedierile", se spune in scrisoarea sindicatului.
Cotatia actiunilor SocGen s-a apreciat in ultima luna, din cauza speculatiilor privitoare la o eventuala preluare a grupului financiar francez. UniCredit a anuntat la inceputul acestei saptamani ca ia in considerare un plan de fuziune cu SocGen, la fel ca si cu banca italiana Capitalia.
UniCredit a mai anuntat luna trecuta ca i-a contactat pe cei de la SocGen, ca sa studieze posibilitatile de crestere, desi reprezentantii ambelor banci au negat ca poarta discutii referitoare la o fuziune.
Cotatia actiunilor SocGen la inchiderea sedintei de tranzactionare a urcat cu 4%, pana la 155,70 euro.
Actiunile UniCredit au coborat cu 0,8% in timpul sedintei bursiere.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman