Radulescu: In spatele deciziei de schimbare a conducerii CEC e Vladescu
Data publicarii: 12-05-2007 | Finante-BanciFostul ministru de finante a anuntat public de aproape un an ca vrea sa faca schimbarea conducerii Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) si el este in spatele acestei decizii a declarat, vineri, fostul presedinte al institutiei, Eugen Radulescu.
Potrivit fostului presedinte al CEC, fostul ministru de finante, Sebastian Vladescu are influenta asupra primului ministru si mai mult ca sigur se afla in spatele acestei schimbari la nivelul conducerii CEC. "Fostul ministru de finante mi-a spus de foarte multa vreme ca doreste sa faca o schimbare a managementului, fara a oferi vreodata un argument in acest sens", a explicat Eugen Radulescu. El a adaugat ca fostul ministru de finante nu a avut niciodata ceva serios sa-i reproseze.
"La un momentdat mi-a reprosat ca nu ne intelegem intre noi. N-a reusit sa substantieze in nici un fel chestia asta si au mai fost acuzatii dinacestea care sunt lipsite de fundament", a spus Radulescu. Mai mult, Radulescu a spus ca "si primul ministru a facut declaratii in acest sens la sfarsitul lui decembrie si in ianuarie".
Radulescu a mai spus ca pana la preluarea functiei de catre noul presedinte, CEC nu va putea fi angajata in nici un fel de operatiune, pentru ca nu poate functiona fara ambele semnaturi, iar in acest moment, noul presedinte, Radu Gratian Ghetea nu are drept de semntura, pana ce nu va primi avizul din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Radulescu a mentionat ca in cazul sau, termenul de aprobare a dreptului de semnatura a fost de peste o luna, deci este posibil ca si in acest caz, CEC sa nu poata fi angajata in nici un fel de operatiune.
Fostul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni sustine ca este multumit de activitatea sa in fruntea institutiei. El a spus ca doar in luna aprilie, CEC a obtinut un profit de 16 milioane de lei, dupa ce in primele trei luni a raportat un profit de 24 de milioane de lei. "Eu mi-am facut treaba. Obiectivul meu era ca banca sa functioneze. Daca actionarul doreste sa faca schimbarea, poate sa o faca oricand", a spus fostul director al CEC.
In opinia lui Radulescu, noul presedinte ar putea avea probleme cu birocratia din mediul public, avand in vedere ca provine din mediul privat.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii