Ghetea a acceptat functia de presedinte al CEC
Data publicarii: 11-05-2007 | Finante-BanciRadu Gratian Ghetea, presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si presedinte ne-executiv al consiliului de administratie al Alpha Bank Romania, a declarat ca a acceptat functia de presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni, fara a oferi detalii suplimentare. "Am acceptat functie de presedinte al CEC", a declarat, sec, presedintele ARB.
Ministerul Economiei si Finantelor (MRF) a convocat in dimineata zilei de vineri o adunare generala a actionarilor (AGA) Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), la care a fost decisa schimbarea presedintelui CEC, Eugen Radulescu, si a doi vicepresedinti, Gabriela Tudor si Vasile Ifrim. Demiterea a fost anuntata vineri de ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
Strategia bancii va fi comunicata in perioada imediat urmatoare, printr-o conferinta de presa, la care va participa ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
Conducerea executiva va fi asigurata, in perioada urmatoare, de Radu Gratian Ghetea, in calitate de presedinte, si de Cristian Tudorancea, in calitate de vicepresedinte.
Vosganian a declarat ca schimbarea "este menita sa duca la indeplinire obiectivele noastre pentru CEC, de intarire a fortei bancii de economii, de crestere a cotei de piata si de eficientizare a sa in urma capitalizarii pe care am facut-o la CEC".
Radu Gratian Ghetea este presedintele neexecutiv al consiliului de administratie al Alpha Bank Romania si presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). De asemenea, Ghetea este membru de onoare al Institului Bancar Roman si al Asociatiei Cambiste Internationale (Forex Club). Din decembrie 2000, este Calvaler al Ordinului National pentru Merit al Romaniei, iar in 2001 a fost ales de Bucharest Business Week cel mai admirat om de afaceri din domeniul bancar. Radu Gratian Ghetea este licentiat in matematica (1972) si stiinte economice (1985). In 2001 a obtinut doctoratul in stiinte economice. A facut mai multe cursuri de perfectionare in informatica si telecomunicatii bancare in Romania, Franta, Austria, Ungaria si Cehoslovacia.
Radu Gratian Ghetea si-a inceput cariera in 1972, ca analist programator la Centrul de Calcul al Sistemului Bancar. Din 1977 a ocupat mai multe functii in cadrul Bancii Romane de Comert Exterior: analist programator (1977-1982), sef serviciu departamentul de informatica (1982-1987), director si director general, membru in comitetul de directie (1987-1994), membru in consiliul de administratie, coordonarea directa a activitatilor de contabilitate, informatica si telecomunicatii, proceduri si raportari (1990-1994).
Din 1994 lucreaza in cadrul Alpha Bank, unde a detinut pina in 1996 functia de vicepresedinte al consiliului de administratie si membru al comitetului de directie. Din 1996 pina in data de 1 februarie 2007 a ocupat functia de prim vicepresedinte al consiliului de administratie si membru al comitetului de directie. Din 1997, Radu Gratian Ghetea este profesor asociat la Institutul Bancar Roman. Ghetea a fost ales presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor, din 2003, castigand un nou mandat in aprilie 2006.
Radu Gratian Ghetea s-a nascut la 7 august 1949, este casatorit si are un copil. Cunoaste fluent limba engleza si franceza.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman