Securizarea casei impotriva hotilor costa intre 500 si 10.000 de euro
Data publicarii: 11-05-2007 | AfaceriCea mai ieftina solutie oferita de firme le participante la targul ExpoSecurity de la Romexpo pentru a asigura protectia unei locuinte costa 150 de euro, iar cea mai scumpa poate depasi chiar si 10.000 de euro, sustin oficialii Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate (ARTS).
Cele aproape o suta de firme participante, in aceste zile, la targul ExpoSecurity ofera sisteme de monitorizare si protectie pentru locuinte care pornesc de la preturi de 150 de euro pentru o alarma simpla care poate fi montanta intr-un apartament si echipamente costisitoare care fac o casa "inteligenta" contra sumei de 10.000 de euro.
Presedintele ARTS Silviu Clep este de parere ca aceasta piata a sistemelor de securitate va evolua si mai mult in perioada urmatoare pentru ca marea majoritate a dezvoltatorilor imobiliari care construiesc in prezent locuinte pun accentul si pe securitate in asa-zisele mini cartiere rezidentiale.
"Sistemele video de supraveghere au avut o explozie pe piata din Romania in ultimii doi ani si sunt cautate in continuare cu toate ca aceste echipamente au preturi destul de piperate. Sistemele care fac o casa inteligenta ajung sa coste peste 10.000 de euro, dar ofera posibilitatea proprietarilor sa isi verifice proprietatea si chiar sa ii puna pe fuga pe hoti chiar de la sute de kilometri distanta cu ajutorul unui sistem conectat la toate utilitatile din casa", sustine Clep.
In privinta produsele comercializate pe piata romaneasca de profil, oficialul ARTS sustine ca 90% provin din import si doar 10% sunt autohtone. "Din pacate in Romania exista si produse de proasta calitate care se vand chiar in supermarketuri si care nu asigura securitatea dorita de client. Echipamentele low-cost nu au valoare si trebuie ocolite", adauga presedintele ARTS.
Participantii au adus cu ei la targ si ultimele produse in materie de spionaj, camere ascunse in ghiveciul cu flori si chiar un ceas de mana care poate inregistra discutii timp de catvea ore. In plus, firmele de profil ofera patronilor posibilitate sa isi verifice angajatii doar cu ajutorul unei simple conexiuni la internet si cateva camere de supraveghere, care nu depasesc 3.000 de euro.
Piata sistemelor de securitate a fost anul trecut de aproximativ 500 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2005.
ARTS este o organizatie non-guvernamentala si non profit, care promoveaza si protejeaza interesele membrilor sai, asigurand reprezentarea lor in raporturile cu autoritatile publice, alte asociatii, diferite institutii si organisme. Asociatia a fost infiintata in luna ianuarie 2003 si a inceput sa functioneze in martie 2003.
Expo Security se desfasuara in perioada 9-13 mai, la Romexpo si este marcata, anul acesta de o crestere a suprafetei de prezentare cu 23% fata de editia din 2006.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani