Aeroportul Baneasa s-a inchis pentru repararea pistei
Data publicarii: 10-05-2007 | TurismCursele aeriene de pe aeroportul Baneasa vor fi operate, incepand de joi, de pe Aeroportul Henri Coanda ca urmare a lucrarilor de reparatii la pista ceea ce va duce la inchiderea aeroportului Baneasa, iar activitatea va fi realuata la inceputul lunii august.
In acest an pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu" (BBAV) vor fi executate lucrari pentru modernizarea si reabilitarea pistei, investitii care se vor ridica la peste 20 milioane euro. Programul de reabilitarea vizeaza refacerea a 3.200 metri de pista, lucrarile urmand sa se realizeze in mai multe etape.
Potrivit reprezentantilor aeroportului Baneasa, in perioada 10 mai-31 iulie, va fi reparata portiunea din centrul pistei, motiv pentru care activitatea pe aeroportul Baneasa va fi suspendata, iar companiile aeriene vor opera pe Aeroportul International Henri Coanda. Pentru a face fata aglomeratiei din aceasta perioada, administratia Aeroportului Otopeni a suplimentat cu 75% numarul de porti de control de securitate si a reorganizat ghiseele check-in. De asemenea, a fost marita capacitatea de procesare a fluxurilor pasageri de pe aeroportul Otopeni si au fost stabilite noile programele de zbor ale companiilor low-cost.
Ministerul Transporturilor estimeaza ca in conditiile suspendarii activitatii pe aeroportul Baneasa, pe Otopeni traficul va creste cu peste 50%, din care 25-26% cresterea traficului operatorilor actuali, 7% crestere produsa de operatorii noi si circa 18% crestere datorata operatorilor transferati de la BBAV.
Directorul Departamentului de Relatii Externe al Aeroportului International Henri Coanda, Valentin Iordache, a declarat, saptamana trecuta pentru NewsIn ca vor fi mai multe locuri disponibile in parcarea aeroportului pentru calatori. "Pana acum o parte din locurile de parcare era rezervata angajatilor din aeroport si de la companiilor aeriene, insa in perioada in care aeroportul Baneasa va fi inchis, majoritatea locurilor vor fi dispobile pentru public. S-a rezolvat si problema locurilor de parcare pentru aeronave, iar capacitatea pistei este suficienta pentru a face fata solicitarilor", a mai spus Iordache.
La randul lor, reprezentantii companiilor low-cost care opereaza la Baneasa au declarat pentru NewsIn ca nu vor scumpi biletele de avion, desi taxele pe care le vor plati sunt mai mari pe aeroportul din Otopeni. Cele mai multe companii si-au justificat decizia prin faptul ca este vorba de o perioada scurta de timp care nu le va afecta activitatea.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii