Reuters se vinde pentru 13 miliarde de euro
Data publicarii: 09-05-2007 | MediaGrupul canadian de media digitale Thomson Corp a confirmat oferta de preluare a prestigioasei agentii de presa britanice Reuters, informeaza Evenimentul Zilei. Potrivit ultimelor cotatii ale Reuters la Bursa din Toronto, suma tranzactiei este de aproape 13 miliarde de euro. Intr-un comunicat semnat de ambele companii se mentioneaza ca grupul nou-format se va numi Thomson-Reuters.
Fosti concurenti
Miza afacerii este functionarea diviziilor de informatii economice si financiare ale Reuters si Thomson sub numele comun Reuters, ce ar duce la o cota comuna de 34% pe aceasta piata.
Pana acum, Thomson si Reuters erau concurenti in domeniul informatiilor economice. Desi Reuters este recunoscut la nivel mondial datorita serviciilor de agentie de presa generalista, aproximativ 90% din veniturile sale vin din sectorul financiar. In schimb, canadienii de la Thomson au intrat recent pe aceasta piata, cumparand serviciul AFX News al agentiei franceze AFP.
Thomson va achita cele 13 miliarde de euro atat in bani gheata, cat si in actiuni. Potrivit unor surse, grupul canadian ar putea sa-si vanda ramura de publicatii educative, pentru circa 5 miliarde de euro, urmarind sa stranga fonduri pentru achizitia Reuters.
Cele doua companii au ridicat ieri si problema unor eventuale concedieri, urmarind ca fuziunea sa genereze reduceri de costuri de pana la 500 de milioane de dolari pe an, timp de trei ani.
ISTORIE: Stiri prin porumbei voiajori
Agentia de presa Reuters a luat fiinta in 1851, cand Paul Julius Reuter, un imigrant de origine germana, a deschis un birou in Londra de unde se transmiteau cotatii la Bursa. "Batranul" flux de informatii lega capitala Albionului de Paris, prin noul cablu Calais-Dover. Cu doi ani mai devreme, Reuter folosise porumbei-calatori pentru a transmite cotatiile la Bursa intre Aachen si Bruxelles.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des