Reuters se vinde pentru 13 miliarde de euro
Data publicarii: 09-05-2007 | MediaGrupul canadian de media digitale Thomson Corp a confirmat oferta de preluare a prestigioasei agentii de presa britanice Reuters, informeaza Evenimentul Zilei. Potrivit ultimelor cotatii ale Reuters la Bursa din Toronto, suma tranzactiei este de aproape 13 miliarde de euro. Intr-un comunicat semnat de ambele companii se mentioneaza ca grupul nou-format se va numi Thomson-Reuters.
Fosti concurenti
Miza afacerii este functionarea diviziilor de informatii economice si financiare ale Reuters si Thomson sub numele comun Reuters, ce ar duce la o cota comuna de 34% pe aceasta piata.
Pana acum, Thomson si Reuters erau concurenti in domeniul informatiilor economice. Desi Reuters este recunoscut la nivel mondial datorita serviciilor de agentie de presa generalista, aproximativ 90% din veniturile sale vin din sectorul financiar. In schimb, canadienii de la Thomson au intrat recent pe aceasta piata, cumparand serviciul AFX News al agentiei franceze AFP.
Thomson va achita cele 13 miliarde de euro atat in bani gheata, cat si in actiuni. Potrivit unor surse, grupul canadian ar putea sa-si vanda ramura de publicatii educative, pentru circa 5 miliarde de euro, urmarind sa stranga fonduri pentru achizitia Reuters.
Cele doua companii au ridicat ieri si problema unor eventuale concedieri, urmarind ca fuziunea sa genereze reduceri de costuri de pana la 500 de milioane de dolari pe an, timp de trei ani.
ISTORIE: Stiri prin porumbei voiajori
Agentia de presa Reuters a luat fiinta in 1851, cand Paul Julius Reuter, un imigrant de origine germana, a deschis un birou in Londra de unde se transmiteau cotatii la Bursa. "Batranul" flux de informatii lega capitala Albionului de Paris, prin noul cablu Calais-Dover. Cu doi ani mai devreme, Reuter folosise porumbei-calatori pentru a transmite cotatiile la Bursa intre Aachen si Bruxelles.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman