Piraeus Bank a afisat un profit trimestrial in crestere cu 33%
Data publicarii: 08-05-2007 | InternationalPiraeus Bank a afisat luni o crestere cu 33% a profitului obtinut in primul trimestru din 2007, fata de perioada echivalenta din 2006, pe seama castigurilor unice si a extinderii creditelor, in conformitate cu estimarile analistilor, potrivit Reuters.
A patra banca din Grecia a anuntat ca a avut castiguri nete de 248,2 milioane euro (337,9 milioane dolari) in primul trimestru din 2007, iar analistii au estimat ca Piraeus Bank va avea castiguri de 248,8 milioane euro, spune Reuters.
"Castigul principal inainte de impozitare a urcat cu 48%", a spus directorul general al grupului, Michael Sallas. "Performanta inregistrata in termeni de operatiuni si de profit este in conformitate cu ratele de crestere din planul de afaceri al grupului pentru perioada 2007-2010", a adaugat seful Piraeus Bank.
Piraeus Bank a vandut in martie participatia de 8,07% detinuta la Bank of Cyprus, dupa ce banca din Cipru a respins oferta de preluare facuta de Piraeus Bank. Piraeus bank a obtinut un castig net de 153 milioane euro din aceasta vanzare.
Profitul net al Piraeus Bank a urcat cu 48%, la 94,9 milioane euro in primul trimestru din 2007, fata de cel de 64,3 milioane euro atins in aceeasi perioada din 2006, daca se exclud castigurile obtinute din vanzarea participatiei la Bank of Cyprus si dintr-o tranzactie cu ING.
Portofoliul de credite al Piraeus Bank a crescut cu 34%, la 22,8 miliarde euro, creditele ipotecare au crescut cu 29%, pana la 4,74 miliarde euro, iar creditele acordate populatiei s-au extins cu 28%, pana la 3,1 miliarde dolari.
Venitul din dobanzi nete al bancii Piraeus a urcat cu 28%, pana la 193 milioane euro, in conformitate cu estimarile medii ale analistilor.
Cotatia actiunilor Piraeus, care deruleaza operatiuni in Romania, Bulgaria, Egipt, Statele Unite ale Americii si Albania se tranzactioneaza de aproximativ 15,5 ori mai mult decat estimarea de castig pentru 2007, potrivit Reuters Estimates.
Subsidiara romaneasca a grupului, Piraeus Bank Romania, a fost infiintata in anul 1995 (sub numele de Pater Credit Bank). Banca a fost asimilata de Piraeus Bank Group la mijlocul anului 2000.
Piraeus Bank Romania a obtinut, in 2006, un profit inainte de impozitare de 4,5 milioane euro, de aproape trei ori mai mare decat cel din anul precedent, pe fondul dublarii portofoliului de credite si al depozitelor atrase, potrivit raportului financiar al bancii-mama publicat la 31 ianuarie 2007.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman