Doua companii israeliene investesc 182 milioane euro in proiecte imobiliare romanesti
Data publicarii: 07-05-2007 | ImobiliareCompaniile israeliene Tagor Capital si Patron Capital vor investi peste un miliard de sekeli (182,4 milioane euro) in dezvoltarea de proiecte rezidentiale si comerciale in Romania, potrivit unei intelegeri de colaborare de patru ani, scrie ziarul israelian Globes.
Proiectele romanesti vor fi administrate prin intermediul Korbein Corporation BV, companie inregistrata in Olanda, care a fost achizitionata de filialele celor doua companii: Tagor Eastern Europe, care detine 25% din Korbein si Patron Pipera Realty Sarl, care detine 75%.
Trei sferturi din capitalul societatii este detinut de Patron Capital, restul de Tagor. Firma de capital privat va atrage investitii de peste un miliard de sekeli (182,4 milioane euro), mai scrie publicatia economica israeliana Globes Online.
Tagor si Patron Capital au decis ca Tagor va beneficia de jumatate din profitul Korbein, dupa recuperarea investitiei si va putea sa impuna companiei Korbein anumite obiective financiare, potrivit publicatiei israeliene.
Tagor va alege, va examina si va cumpara terenurile, insa va administra si proiectele, sarcina pentru care va primi un comision trimestrial. Companiile au achizitionat in Romania peste 57 de hectare de teren, destinate proiectelor rezidentiale si comerciale, mai scrie Globes.
Patron Capital Limited ofera servicii de consiliere pentru investitii pentru diferite fonduri cunoscute ca Patron Capital Partners si pentru alte surse de capital pentru oportunitati de investitii in Europe, potrivit site-ului companiei, patroncapital.com.
Patron a achizitionat peste 25 de companii si a incheiat peste 50 de tranzactii, care au implicat active de peste cinci miliarde de euro. Patron administreaza 1,65 miliarde de euro prin fondul de oportunitati si 300 de euro prin afacerea de baza Vectrane.
Tagor Capital este o companie imobiliara israeliana, listata la Bursa de Valori din Tel Aviv.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des