Tehnologiile mobile nu sunt un pericol pentru sanatate
Data publicarii: 04-05-2007 | IT&CTelefoanele mobile, sistemele de inchidere centralizata ale autoturismelor, solutiile de acces radio de tip Wi-Fi, antenele de emisie ale statiilor de radio si televiziune sunt doar cateva dintre echipamentele mobile care ne inconjoara zi de zi si care genereaza campuri electromagnetice de radiofrecventa. Odata cu perfectionarea tehnologiilor mobile si cu raspandirea lor la scara larga, au aparut si preocupari cu privire la posibilele efecte ale acestor campuri asupra sanatatii oamenilor.
Pentru a raspunde acestor preocupari si pentru a evita crearea unei stari de disconfort in randul populatiei, MCTI a redactat brosura "Comunicatiile mobile si sanatatea". Brosura trateaza cu precadere problema campurilor electromagnetice generate de telefoanele mobile si de statiile de baza ale retelelor mobile, intrucat din ce in ce mai multe persoane folosesc serviciile oferite de telefonia mobila, iar specialistii MCTI au dorit sa ofere informatii actualizate si obiective cu privire la acest subiect.
Rezultatele studiilor stiitifice efectuate pana in prezent arata ca nu exista dovezi stiitifice concludente care sa demonstreze existenta unor efecte adverse ale acestora asupra sanatatii in urma expunerii la campuri electromagnetice de radiofrecventa.
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii "in prezent nu exista dovezi care sa confirme existenta unor consecinte ale expunerii la campuri electromagnetice de nivel scazut asupra sanatatii".
In brosura veti gasi definitii explicite ale campului electromagentic de radiofrecventa, informatii despre sursele acestuia, precum si despre normele nationale privind nivelurile de expunere la campurile electromagnetice. De asemenea, sunt prezentate rezultatele cercetarilor efectuate de organisme interne si internationale abilitate, in ceea ce priveste posibilele efecte asupra sanatatii provocate de expunerea la campurile de radiofrecventa, precum si modul in care puteti solicita mai multe informatii despre acest subiect.
Redactata de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in colaborare cu Institutul National de Sanatate Publica Bucuresti, brosura este disponibila la sediul Ministerului, si va putea fi gasita la toate evenimentele la care va participa MCTI, incepand cu CERF 2007.
De asemenea, forma electronica a brosurii "Comunicatiile mobile si sanatatea" poate fi accesata la adresa www.mcti.ro, rubrica "Comunicare", sectiunea "Informare Publica".
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii