Romania va gazdui Summitul NATO din aprilie 2008
Data publicarii: 28-04-2007 | EconomieUrmatorul summit al NATO, din primavara anului viitor, va avea loc la Bucuresti - a declarat ieri, la Oslo, secretarul general al NATO, Jaap De Hoop Scheffer, la sfarsitul reuniunii informale a ministrilor de Externe din tarile Aliantei. Anuntul sau pune capat speculatiilor aparute la Bucuresti asupra unei asa-zise raceli a Statelor Unite, provocate de criza politica din Romania, din cauza careia s-ar fi considerat oportuna amanarea deciziei privind locatia viitorului summit al Aliantei sau chiar respingerea ofertei guvernului roman.
Ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, s-a declarat "foarte bucuros" de anuntul secretarului general al NATO (care a constituit, de fapt, principalul obiectiv al deplasarii sale la Oslo)."In fine, consensul in care am sperat, s-a realizat" si Romania va gazdui Summitul din aprilie 2008 al Aliantei - principalul eveniment al NATO de anul viitor. "Acesta este si motivul pentru care presedintele Bush nu va veni in Romania anul acesta - el va participa, anul viitor, la Summit", a spus seful diplomatiei de la Bucuresti.
In privinta zvonurilor despre "raceala SUA" (zvonuri pe care oficialii din MAE le atribuie persoanelor din anturajul presedintelui Basescu), Cioroianu a spus ca ele "au fost deranjante nu doar pentru noi". "A existat un sentiment de iritare in randul Aliatilor", provocat de faptul ca relatii si angajamente externe sunt folosite ca arme in disputele politice interne", a explicat ministrul. "Dam impresia ca suntem neseriosi cand taram numele Aliatilor in disputele noastre interne", a continuat el. "Nimeni - de la presedinte, la premier, pana la ultimul ministru - nu detine monopolul relatiilor bune cu Aliatii. Cea care a convins a fost Romania", a insistat Cioroianu.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice